Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kursseille onnistuu kaikkein helpoiten opiston nettisivujen kautta, www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Myös puhelimitse ja toimistoissa käymällä voi ilmoittautua (ei sähköpostitse). Vain ilmoittautumalla voit varmistaa oman kurssipaikkasi uusilta kursseilta.

 

LAITILA
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8501 6273 sen aukioloaikoina (ma-to klo 9-16, pe klo 9-15). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa.

Vakka-opiston kevään kurssitiedot ovat nähtävillä netissä opiston sivuilla www.vakkaopisto.fi tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Laitilan uudet kesäjumpat – Laitilassa on tarjolla kesäkursseja. Ilmoittaudu:  www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. (02) 8501 6273.

– ALKUKESÄN JUMPPA maanantaisin 7.5.-11.6. Tuunan palloilukentällä klo 17.30-18.30, kurssimaksu 15 e. Ohjaajana Katja Kataja. Oman kehon painoa hyödyntävää lihaskuntoa, sykkeen kohotusta ja liikkuvuus harjoittelua. Mukaan juomapullo ja jumppamatto. Liikutaan ulkona! Sateen sattuessa monitoimihallin juoksusuoralla. Lyhytkurssi.
– ALKUKESÄN KAHVAKUULA maanantaisin 7.5.-11.6. Tuunan palloilukentällä klo 18.30-19.30, kurssimaksu 15 e. Ohjaajana Katja Kataja. Toiminnallista harjoittelua kahvakuulaa käyttäen. Käydään läpi kahvakuulan perusliikkeitä, mutta välillä otetaan myös sykkeen nostatusta ja monipuolista lihaskuntoa. Mukaan jumppamatto, vesipullo ja kahvakuula. Liikutaan ulkona! Sateen sattuessa monitoimihallin juoksusuoralla. Lyhytkurssi.
– Myöhemmin kesällä tulossa Loppukesän jumppa ja Loppukesän kahvakuula, sekä Elokuun rääkki.

Vielä jonkin verran paikkoja jäljellä:
KÄDENTAITOJEN RETKI ISOKARIN MAJAKKASAARELLE
Su 20.5. klo 10-19, kurssimaksu 66 e.
Ota kutimet mukaan ja lähde merelle nauttimaan luonnosta, käsitöistä ja käsityön harrastajien seurasta. Matkalla ja perillä on kädentaitoihin liittyvää ohjelmaa. Opetellaan mm. makrameeta ja neulahuovutusta. Retken hintaan sisältyy aamukahvit laivalla, lounas Isokarissa, opastus ja majakkaan tutustuminen sekä työpajojen opetus, ohjeet ja materiaalit. Perillä myös vapaa-aikaa saareen tutustumiseen. Käsityöpajojen ohjaajina Marita Karlsson, Johanna Österman, Piia Allén ja Johanna Kivistö. Lähtö Uudestakaupungista Pakkahuoneen vierasvenesatamasta klo 10 ja paluu noin klo 19. Muista ilmoittaa rajoitteet ruokavaliossa. Lyhytkurssi.

Uudenkaupungin kevätnäyttelyt pidetään perinteiseen tapaan kulttuurikeskus Crusellissa. Uudenkaupungin kädentaitojen näyttely on avoinna 24.4.-6.5. ti-pe klo 10-17 ja su klo 12-16. Suljettu vapunpäivänä ti 1.5. Uudenkaupungin kuvataidekurssien työt ovat esillä Crusellissa 8.5.-20.5.

 

UUSIKAUPUNKI
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8451 5266 sen aukioloaikoina (ma-pe klo 9-16). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa.

Vakka-opiston kevään kurssitiedot ovat nähtävillä koteihin jaetun kurssiohjelmalehden lisäksi netissä opiston sivuilla www.vakkaopisto.fi tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Opiston toimisto Viikaisten koululla on suljettuna maanantaina 30.4. koko päivän (myös Laitilan toimisto on suljettu 30.4.).

Kulttuurikahvila ke 25.4. Lokalahdella, tutustutaan Johanna Pohjolan taiteeseen ja ratsastusterapiaan. Yhteislähtö kaupunginkirjaston kohdalta Rauhankadulta klo 17.30.

Minä ja DNA –luentoilta Pohitullin koululla to 26.4. klo 17-20.15. Geneettisen sukututkimuksen perusteet-luento, jossa annetaan selkeä kuva dna- eli geneettisen sukututkimuksen perusteista, testien tekemisestä ja testitulosten tulkinnasta Suomen sukututkimusseuran digitoimikunnan Juha Vuorelan opastuksella. Luentomaksu ilmoittautumisen yhteydessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai paikan päällä.

Puutarhapiiri Viikaisten koululla ke 2.5. klo 18, aiheena kasvihuoneet.

Opiston kädentaitojen kevätnäyttely kulttuurikeskus Crusellissa on avoinna 24.4.-6.5. ti-pe klo 10-17 ja su klo 12-16 (suljettu vapunpäivänä 1.5.).

KALANTI
Kuvataiteiden näyttely on esillä Kalannin kirjastossa 23.4.-25.5. (suljettu helatorstaina 19.5.) palveluaikoina ma, ke, to ja pe klo 10-16 sekä ti klo 14-20.

KUSTAVI
Kevätnäyttely
Kustavin kunnantalon valtuustosalissa on avoinna 27.4. saakka viraston aukioloaikoina. Esillä taidetta ja käsitöitä. Näyttely puretaan perjantaina klo 14 alkaen.

ELÄKELÄISTEN TIETOKONEEN HALLINTAKURSSI
Vakka-opiston kahtena aamupäivänä ma 7.5. ja ke 9.5. klo 9.30-12.45 Pohitullin koululla järjestämällä kurssilla käydään läpi seuraavia tärkeitä tietokoneen hallintaan liittyviä aiheita: miten siivoan koneeni ja samalla nopeutan sen toimintaa? Mistä saan muutettua koneen tärkeitä asetuksia? Miten voin poistaa turvallisesti itselle turhia ohjelmia? Miten varmistan tärkeät tiedostot ja kuvat helposti muistitikulle? Kurssiaamuina tutustutaan myös tietokoneen tärkeisiin perusasetuksiin, turvalliseen käyttöön sekä koneen siivoamiseen ylimääräisistä ja turhista tiedostoista. Ilm. kurssille 3.5. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. (02) 8451 5266.

BETONIKURSSI
Vakka-opiston kurssilla valmistetaan pienimuotoisia koriste- ja käyttöesineitä, puutarhaan tai kodin kaunistukseksi. Kuivabetoni on helppo ja kestävä materiaali monenlaisiin töihin. Erilaisilla betonin karkeusasteilla ja muoteilla saat vaihtelevaa pintaa: pitsiliinoista voi tehdä suojaruukun, kasvinlehtiä ja tapetinpaloja käyttää apuna luomaan erilaisia kuvioita. Mukaan voi ottaa erilaisia muovi-, lasi-, pahvi- tai silikonimuotteja sekä ruukkuja. Ohjaaja tuo myös joitain materiaaleja, joita voi ostaa. Kurssi kokoontuu kolmena tiistaina 8.5., 15.5. ja 22.5. klo 17.30-20.30 Pohitullin koululla. Vielä muutama vapaa paikka, ilm. heti www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. (02) 8451 5266.

KULTTUURIKAHVILA
Kulttuurikahvilassa ke 25.4. tutustutaan Johanna Pohjolan akvarelliateljeehen ja –näyttelyyn sekä kuullaan ratsastusterapiasta. Yhteislähtö Lokalahdelle klo 17.30 kaupunginkirjaston Rauhankadun puolelta, pyritään kimppakyyteihin.

KÄDENTAITOJEN KEVÄTRETKI ISOONKARIIN
Vakka-opisto järjestää kädentaitojen kevätretken Isoonkariin su 20.5. klo 10-19. Ota kutimet mukaan ja lähde merelle nauttimaan luonnosta, käsitöistä ja käsityön harrastajien seurasta. Matkalla ja perillä on kädentaitoihin liittyvää ohjelmaa. Opetellaan mm. makrameeta ja neulahuovutusta. Retken hintaan sisältyy aamukahvit laivalla, lounas Isokarissa, opastus ja majakkaan tutustuminen sekä työpajojen opetus, ohjeet ja materiaalit. Perillä myös vapaa-aikaa saareen tutustumiseen. Käsityöpajojen ohjaajina Marita Karlsson, Johanna Österman, Piia Allén ja Johanna Kivistö. Lähtö Uudestakaupungista Pakkahuoneen vierasvenesatamasta klo 10 ja paluu noin klo 19. Muista ilmoittaa rajoitteet ruokavaliossa. Ilm. 27.4. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai opiston puh. 02 8451 5266.

MINÄ JA DNA
Vakka-opisto järjestää geneettisen sukututkimuksen perusteet -luennon Pohitullin koululla to 26.4. klo 17-20.15, jossa asia käydään läpi ruohonjuuritasolla. Luento antaa osallistujalle selkeän kuvan dna- eli geneettisen sukututkimuksen perusteista, testien tekemisestä ja testitulosten tulkinnasta. Luento sopii hyvin vasta-alkajille ja tietysti kaikille, joita aihe kiinnostaa. Luentomaksun 8 e voi maksaa verkossa ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Luennon pitää Suomen sukututkimusseuran digitoimikunnan jäsen Juha Vuorela. Ilm. www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. 02 8451 5266.