Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kursseille onnistuu kaikkein helpoiten opiston nettisivujen kautta, www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Myös puhelimitse ja toimistoissa käymällä voi ilmoittautua (ei sähköpostitse). Vain ilmoittautumalla voit varmistaa oman kurssipaikkasi uusilta kursseilta.

 

LAITILA
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8501 6273 sen aukioloaikoina (ma-to klo 9-16, pe klo 9-15). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa.

Kurssi- ja ilmoittautumistiedot on julkaistu opiston nettisivuilla www.vakkaopisto.fi (kohta Opetus tai kohta Ilmoittautuminen). Muista ilmoittautua määräaikaan mennessä kursseille joille aiot osallistua, että ne varmasti pääsevät alkamaan!

Laitilan ja Pyhärannan kurssit alkavat ohjelman mukaisesti jollei muuta ole ilmoitettu.

Runoraatiryhmä alkaa ma 27.11. klo 16 Laitilan kirjastossa. Ryhmä valmistelee Kustaa Hiekka –kulttuuriviikolla pidettävän runoraadin. Mukaan voi vielä ilmoittautua.

Uudenkaupungin seudun kartanot, FM Lauri Viinikkalan luento Ugissa Viikaisten koulun auditoriossa ti 28.11. klo 18, luentomaksu 6 e kerätään paikan päällä.

Talvisota – ratkaisun hetket Kannaksella, historian harrastaja Seppo Posion luento Ugissa Viikaisten koulun auditoriossa to 30.11. klo 18, luentomaksu 6 e paikan päällä.

Ilm. päättymässä mm. Huovutetut tontut (kurssi 2.-3.12.), ilm. päättyy 24.11.

 

UUSIKAUPUNKI
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8451 5266 sen aukioloaikoina (ma-pe klo 9-16). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa.

Kurssitiedot ovat nähtävillä aiemmin jaetun paperiohjelman lisäksi myös netissä opiston sivuilla www.vakkaopisto.fi tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Kurssit alkavat ohjelmaan merkityn mukaisesti – kaikkia alkavia kursseja ei voida erikseen luetella.

Opiston toimisto Viikaisilla on suljettu pe 24.11. koko päivän.

Pyhämaan perinnepiiri to 23.11. klo 13 Kuivarauman VPK:n talolla (Lyökintie 7, 23930 Pyhämaa), katsellaan kirkonkylän kuvia.

Museoilta – Uusikaupunki kasvava teollisuuskaupunki (1970-80 –luvut) Wahlbergin museotalossa (Ylinenkatu 11) to 23.11. klo 18, museonjohtaja Mari Jalava kertoo. Ei kurssimaksua, museon pääsymaksu peritään.

Lokalahden perinnepiiri Paanulassa (Papinpellontie 3) to 23.11. klo 18, Juhani Alkio kertoo Lokalahden Nuorisoseurasta.

Taiji Seikowin koululla la 25.11. klo 12.

Karjalainen perinnepiiri Pohitullin koululla ti 28.11. klo 14, karjalainen itsenäisyysjuhla.

Uudenkaupungin seudun kartanot, FM Lauri Viinikkalan luento Viikaisten koulun auditoriossa ti 28.11. klo 18, luentomaksu 6 e kerätään paikan päällä.

Suorana Jyväskylästä IKIS-videoluento ke 29.11. klo 14-16 Pohitullin koululla, ulkomaantoimittaja ja tietokirjailija Heikki Aittokosken aiheena Eurooppa nationalismin kourissa. Pieni luentomaksu kerätään paikan päällä.

Talvisota – ratkaisun hetket Kannaksella, historian harrastaja Seppo Posion luento Viikaisten koulun auditoriossa to 30.11. klo 18, luentomaksu 6 e paikan päällä.

Merihistorian perinnepiiri Aquariuksen Saab-kabinetissa to 30.11. klo 18, Mari Jalava kertoo 1950-luvun Uudestakaupungista, muun muassa telakasta.

UUDENKAUPUNGIN SEUDUN KARTANOT
Vakka-opiston luennolla tutustutaan Uudenkaupungin alueella sijaitseviin kartanoihin ja niiden historiaan. Samalla kerrotaan kartanoiden rakennuksista ja niiden vaiheista. Lisäksi kuullaan joitakin kartanoihin liittyviä kansantarinoita ja muuta perimätietoa.
FM Lauri Viinikkalan luento Viikaisten koulun auditoriossa ti 28.11. klo 18. Luentomaksu 6 e kerätään paikan päällä. Etukäteen voi ilmoittautua www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

TALVISOTA – RATKAISUN HETKET KANNAKSELLA
Vakka-opiston järjestämä luento perustuu luennoitsija Seppo Posion tekemiin talvisodan sotilaiden haastatteluihin, joukossa muiden muassa uusikaupunkilainen talousneuvos Eino Saari sekä historian ja sotahistorian dokumentteihin, joista poimintoja myös uuskaupunkilaisen opettaja Erkki Luntamon kertomasta. Runsaasti SA kuvia, tilannekarttoja sekä kommentteja.
Historian harrastaja, maanviljelijä Seppo Posion luento Viikaisten koulun auditoriossa to 30.11. klo 18, luentomaksu 6 e kerätään paikan päällä. Etukäteen voi ilmoittautua www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

ÄLYPUHELINKURSSI
Vakka-opisto järjestää iltakurssina tutustumiskurssin älypuhelimiin. Kurssi kokoontuu klo 17-20 maanantaisin 27.11. ja 3.12. Kurssille kannattaa ottaa mukaan oman älypuhelimensa latureineen mikäli sen on aiemmin hankkinut, mutta ilman laitettakin voi tulla hakemaan vinkkejä hankintoihinsa. Kurssi kokoontuu opiston atk-luokassa Pohitullin toimipisteellä. Vielä mahtuu mukaan kurssille, joten ilmoittaudu kurssille netin kautta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. (02) 8451 5266.

MUSEOILTA – KASVAVA TEOLLISUUSKAUPUNKI (Uudenkaupungin 1970-80 -luvut)
Marraskuun museoillassa katsellaan museonjohtaja Mari Jalavan johdolla kuvia ja kuullaan tietoa, millaista oli elämä 1970- ja 1980-lukujen Uudessakaupungissa. Miten kaupungissa asuttiin, mistä saatiin elanto ja miten vietettiin vapaa-aikaa. Ei kurssimaksua, mutta museon normaali pääsymaksu peritään. Museoillan järjestävät yhteistyössä Uudenkaupungin museo ja Vakka-opisto ja se pidetään Wahlbergin museotalossa (Ylinenkatu 11) to 23.11. klo 18. Museoilta on osa Suomi100 –juhlavuoden ohjelmaa.

ÄLYPUHELIN- JA TABLETTIKURSSIT
Vakka-opisto järjestää iltakurssina tutustumiskurssit sekä älypuhelimiin että tabletteihin. Älypuhelin-kurssi kokoontuu maanantaisin 27.11. ja 3.12. Tabletti-kurssi kokoontuu taas torstaisin 30.11. ja 7.12. Molemmille kursseille kannattaa ottaa mukaan oma älylaite, mikäli sen on aiemmin hankkinut, mutta ilman laitettakin voi tulla hakemaan vinkkejä hankintoihinsa.
Kurssit kokoontuvat opiston atk-luokassa Pohitullin koululla. Mukaan kursseille mahtuu vielä, joten ilmoittaudu netin kautta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. (02) 8451 5266.