Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kursseille onnistuu kaikkein helpoiten opiston nettisivujen kautta, www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Myös puhelimitse ja toimistoissa käymällä voi ilmoittautua (ei sähköpostitse). Vain ilmoittautumalla voit varmistaa oman kurssipaikkasi uusilta kursseilta.

 

LAITILA
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8501 6273 sen aukioloaikoina (ma-to klo 9-16, pe klo 9-15). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa.

Vakka-opiston kevään kurssitiedot ovat nähtävillä netissä opiston sivuilla www.vakkaopisto.fi tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Vakka-opiston henkilökunta viettää hiihtolomaa viikolla 8, toimisto Laitilan kaupungintalolla on suljettu koko viikon. Kurssit eivät myöskään kokoonnu talvilomaviikolla, ellei opettajan kanssa ole asiasta erikseen muuta sovittu.

Pärekorin valmistus to 22.2. klo 17.30 Kaivolassa, korimestari Antti Keskilä.

Mihin ennen kuoltiin –luento ti 27.2. klo 18 Uudessakaupungissa Viikaisten koululla, sukututkija Hannu Numminen.

Seuraavalle kurssille kaivataan vielä ilmoittautumisia, jotta ne alkaisivat:
Viikonloppupaja, löydä läheisyys – opi puhumaan ja kuuntelemaan pe 2.3. klo 17 Laitilan kaupungintalolla, opettajina parisuhdeterapeutti Anne Hievanen ja toimintaterapeutti Pirjo Huvila.

 

UUSIKAUPUNKI
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8451 5266 sen aukioloaikoina (ma-pe klo 9-16). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa.

Vakka-opiston kevään kurssitiedot ovat nähtävillä koteihin jaetun kurssiohjelmalehden lisäksi netissä opiston sivuilla www.vakkaopisto.fi tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen kevään kursseille samassa osoitteessa tai soittamalla toimistoon puh. 02 8451 5266.

Vakka-opiston väki viettää hiihtolomaa viikolla 8, opiston toimisto Viikaisilla on suljettu koko viikon. Kurssit eivät myöskään kokoonnu talvilomaviikolla, ellei opettajan kanssa ole asiasta erikseen muuta sovittu.

Opiston toimisto Viikaisten koululla on suljettu torstaina 1.3. klo 12 alkaen koko iltapäivän.

Merihistorian perinnepiiri kokoontuu hotelli Aquariuksen Saab-kabinetissa to 22.2. klo 18, jatketaan kalastuskirjan sisällön suunnittelua ja kuullaan kalastusaiheisia lehtikirjoituksia.

Uudenkaupungin perinnepiiri Wahlbergin museotalossa ma 26.2. klo 13, puhutaan ”Amerikan paketista”.

Karjalainen perinnepiiri Pohitullin koululla ti 27.2. klo 14, aiheena Vaka vanha Väinämöinen ynnä muuta Kalevalasta.

Mihin ennen kuoltiin -luento Viikaisten koululla (ns. opiston luokassa) ti 27.2. klo 18, sukututkija Hannu Nummisen näkökulma menneiden aikojen sairauksiin.

IKIS-videoluento Viikaisten koululla (ns. opiston luokassa) ke 28.2. klo 14, aiheena suomalaisen kulinarismin monenmakuisia juuria, kamarineuvos Erkki Fredrikson.

Kulttuurikahvila Ugin kaupunginkirjastossa ke 28.2. klo 18, kustavilaisista kummituksista kertoo Marja Santalahti.

Pyhämaan perinnepiiri Kuivarauman VPK:n talolla to 1.3. klo 13, jatketaan kirkonkylän kuvia.

Lokalahden perinnepiiri Paanulassa to 1.3. klo 18.

HUOLETONTA ARKIRUOKAA
Tuottaako arkiruuan valmistaminen sinulle harmaita hiuksia? Tuntuuko sinusta, että perheessänne toistuvat samat ruuat usein? Tällä Vakka-opiston Viikaisten koululla ti 6.3. klo 17.30-20.30 järjestettävällä kurssilla saat vinkkejä uusien, terveellisten ja helppojen arkiruokien valmistukseen. Valmistettavissa ruuissa huomioidaan, miten seuraavana päivänä on mahdollista hyödyntää edellisen päivän aterialta jääneet tähteet helposti ja vaivattomasti. Opettaja ottaa vastaan kurssilaisten toivomuksia etukäteen, joten opiskelijat voivat vaikuttaa kurssin sisältöön. Lyhytkurssi, ilm. 26.2. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai opiston toimisto puh. 02 8451 5266.

ENSIAPU 1
Vakka-opisto järjestää Ugin paloaseman koulutustilassa Ensiavun ykköskurssin ti 13.3. klo 18-21 alkaen (muut illat to 15.3., ti 20.3. ja to 22.3. klo 18-21). Kurssilla käydään läpi ensiavun antamisen
perustietoja ja -taitoja ja se painottuu hätäensiavun opiskeluun. Oppimateriaalina on Ensiapu-kirja. Kurssin suorittamisesta saa EU:n hyväksymän kansainvälisen ensiaputodistuksen (maksu ohjaajalle) ja sen on voimassa 3 vuotta. Läsnäolo joka kurssikerralla on pakollista. Huom. Hätäensiavun kertauksen tarvitsijat voivat päivittää korttinsa tällä kurssilla (2 ensimmäistä iltaa, 8 oppituntia). Lyhytkurssi, ilm. 5.3. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. 02 8451 5266. Sisäänkäynti Paloasemalle Novidan puoleisesta päädystä ja autot pysäköitävä Novidan parkkipaikalle.

VENEILYN PERUSTAIDOT
Vakka-opisto järjestää yhteistyössä Uudenkaupungin Purjehdusseuran kanssa kurssin joka on suunnattu veneilyä aloitteleville henkilöille sekä veneen käsittelyyn liittyvistä asioista kiinnostuneille. Kurssi sisältää Pohitullin koululla pidettävän teoriaosuuden kolmena keskiviikkona klo 18-19.30 alk. 14.3. sekä käytännön osuuden (kaksi keskiviikkoiltaa toukokuussa 9.5. ja 16.5. klo 18-19.30), jossa harjoitellaan mm. moottoriveneellä suoritettavaa rantautumista ja lähtemistä, veneen turvallista kiinnittämistä eri tapauksissa sekä ”mies yli laidan” -tilannetta ja siihen liittyviä turvatoimia. Ilm. 28.2. mennessä  www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai opiston toimisto puh. 02 8451 5266.

ITÄMAINEN TANSSI
Vakka-opiston Itämaisen tanssi intensiivikurssi I Pohitullin koulun peilisalissa la 10.3. klo 13-16 sopii sekä vasta-alkajille että jonkin verran tanssineille. Kurssilla käydään läpi itämaisen tanssi ominaispiirteitä, pehmeitä teräviä liikkeitä, rytmin vaihdoksia ja liikkeiden dynamiikkaa. Ota mukaan joustava asuste, huivi lantiolle, jumppa-alusta, vesipullo ja evästä tauolle. Ilm. 2.3. www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. 02 8451 5266.

PERINNELELUKURSSI
Vakka-opiston kurssilla valmistetaan vanhanajan nalle tai muu eläinhahmo mohair-kankaasta perinteisin menetelmin ja materiaalein. Lelulle laitetaan liikkuvat nivelet päähän, käsiin ja jalkoihin sekä häntään. Täyttämiseen käytetään puulastuja ja erikoisvanua, joita voi ostaa opettajalta samoin kuin muuta materiaalia. Kurssi kokoontuu Pohitullin koululla pe 9.3. klo 17-21 ja la-su 10.-11.3. klo 10-16.30. Ilm. mukaan 1.3. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. 02 8451 5266.

KANKAAN MAALAUS
Vakka-opiston kurssilla Pikkukylän puodissa ja Runokulman Galleriassa pe 2.3. klo 18-20.30 ja la 3.3. klo 10-15 järjestettävällä kurssilla maalataan puuvilla- tai sekoitekangas. Voit hankkia haluamasi määrän maalattavaa kangasta. Muista pestä kankaasi ennen kurssia. Maalatusta kankaasta voi tehdä esimerkiksi sisustustekstiilejä tai vaatteita. Kangas voi olla värillistä vaaleasta mustaan asti. Opettaja kuvataiteilija Soile Kujala tuo tarvittavat värit ja välineet. Materiaalimaksu käytön mukaan. Lyhytkurssi. Ilm. www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai opiston toimisto puh. 02 8451 5266.