Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kursseille onnistuu kaikkein helpoiten opiston nettisivujen kautta, www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Myös puhelimitse ja toimistoissa käymällä voi ilmoittautua (ei sähköpostitse). Vain ilmoittautumalla voit varmistaa oman kurssipaikkasi uusilta kursseilta.

 

LAITILA
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8501 6273 sen aukioloaikoina (ma-to klo 9-16, pe klo 9-15). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa.

Syksyn paperinen opetusohjelma on 11.8. jaettu postin mukana opiston toimialueen talouksiin.  Ohjelmia on vielä saatavilla Vakka-opiston eri toimipisteistä, alueen kirjastoista, yhteispalvelupisteistä jne.

Kurssi- ja ilmoittautumistiedot on julkaistu myös opiston nettisivuilla www.vakkaopisto.fi (kohta Opetus tai kohta Ilmoittautuminen).

Muista ilmoittautua määräaikaan mennessä kursseille joille aiot osallistua, että ne varmasti pääsevät alkamaan!

Opiston toimisto Laitilan kaupungintalolla on suljettu torstaina 21.9. iltapäivällä eli n. klo 12 alkaen.

Laitilan ja Pyhärannan kurssit alkavat ohjelman mukaisesti jollei muuta ole ilmoitettu, alkavia kursseja on niin suuri määrä ettei niitä voida erikseen luetella.

Tässä muutama poiminta alkavista kursseista ja luennoista, joille mahtuu vielä uusiakin kurssilaisia mukaan, ilm. www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimisto puh. 02 8501 6273:

Huonekalujen kunnostus alkaa to 21.9. klo 18 Kappelimäen koululla. Puuesineiden ja -huonekalujen entisöintiä, puuosien korjausta ja uusimista sekä perehtymistä tarkemmin vanhanaikaisiin pinnankäsittelymenetelmiin. Opettajana Matti Salmila.

Lapsijooga 7-9 -vuotiaille alkaa pe 22.9. klo 17.30 Urheilutalon peilisalissa. Opettajana Jenni Silvast.
Lapsijooga on kehon kokonaisvaltaista liikkumista. Se vahvistaa koko kehon lihaksistoa ja tukee motoriikan kehitystä. Lapsijooga on leikinomaista: liikkeet tehdään tarinan avulla ja mielikuvien muodossa. Lapsijooga luo positiivista ja elämänmyönteistä asennetta ja opettaa lasta hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Lapsijooga ei ole kilpailua vaan tekemisen ja liikunnan iloa ja innostaa edistykseen.

Liikkuvan ihmisen ruokavalio –luento ti 26.9. klo 18 Laitilan kaupungintalo, Personal Trainer Tiina Puranen.
Luennolla tutustutaan liikkuvan kasvisruokailijan ruokavalioon. Pohditaan mm. mistä saa tarvittavat ravintoaineet, onko lisäravinteet ja vitamiinit tarpeellisia, mitkä ovat parhaimmat kasvisperäiset proteiinin lähteet. Osallistujat voivat vapaasti esittää kysymyksiä aiheesta. Luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä.

Presidentit ja huumori –luento ke 27.9. klo 18 Laitilan kaupungintalo
Emeritusprofessori Timo Soikkasen luennolla ”Presidentit ja huumori” ryhmitellään Suomen presidentit huumorin ja huumorin käytön mukaan sekä kuvataan kunkin ryhmän erikoispiirteitä. Mukana on niin ironian käyttäjät kuin ”rutikuivat” jne. Presidenttien tavoista käyttää huumoria kerrotaan esimerkkejä kuten myös mille heidän piirteilleen, tavoilleen ja politiikalleen naurettiin. Luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä.

Ilmoittautuminen päättymässä lähiaikoina, ilmoittaudu mukaan:

Più l’Ltaliano, italian jatkokurssi ma 25.9. klo 19, opettajana Heidi Amedeo

 60+ liikunta ja ravitsemus -luento ke 4.10 klo 18 luennoimassa Tiina Puranen

Ruokaa läheltä: kalaa monipuolisesti to 12.10. klo 17.30, opettajana Laura Lehtoruusu

 

UUSIKAUPUNKI
Ilmoittautuminen kursseille netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimistoon puh. 02 8451 5266 sen aukioloaikoina (ma-pe klo 9-16).

Kurssitiedot ovat nähtävillä aiemmin jaetun paperiohjelman lisäksi myös netissä opiston sivuilla www.vakkaopisto.fi tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Syksyn paperinen opetusohjelma on 11.8. jaettu postin mukana opiston toimialueen talouksiin.  Ohjelmia on vielä saatavilla Vakka-opiston eri toimipisteistä, alueen kirjastoista, yhteispalvelupisteistä jne.

Kurssi- ja ilmoittautumistiedot on julkaistu myös opiston nettisivuilla www.vakkaopisto.fi (kohta Opetus tai kohta Ilmoittautuminen). 

Ilmoittautuminen opiston kursseille jatkuu, joko netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puhelimitse toimistojen aukioloaikoina. Muista ilmoittautua määräaikaan mennessä kursseille joille aiot osallistua, että ne varmasti pääsevät alkamaan!

Kurssit alkavat ohjelmaan merkityn mukaisesti – huomaa että useat kurssit alkavat jo tällä tai ensi viikolla. Kaikkia alkavia kursseja ei niiden suuren määrän vuoksi voida erikseen luetella.

Opiston toimisto Viikaisten koululla on suljettu torstaina 21.9. iltapäivän noin klo klo 12-16.

Merellinen ilta kulttuurikeskus Crusellissa to 21.9. klo 18, 400 vuotta merenkulkua Uudessakaupungissa, Jarmo Saarinen, Hanna Niittymäki, Pauli Kivistö ja Maija Joro kertovat.

Puun polttokurssi Warma-Uunien tiloissa (Lokalahdentie 1) ti 26.9. klo 17 alkaen, ilm. etukäteen rajallisten tilojen takia.

Uudenkaupungin seurakunnan vaiheita, FM Lauri Viinikkalan luento Viikaisten koulun auditoriossa ti 26.9. klo 18, luentomaksu 6 e paikan päällä.

Presidentit ja huumori, prof. Timo Soikkasen luento Laitilassa Laitilan kaupungintalolla ke 27.9. klo 18, luentomaksu 6 e paikan päällä.

Pyhämaan perinnepiiri Kuivarauman VPK:n talolla to 28.9. klo 13, katsellaan kaikenlaisia kivoja kuvia eri puolilta Pyhämaata.

Museoilta – Sota-ajan Uusikaupunki Wahlbergin museotalossa to 28.9. klo 18. Ei kurssimaksua, mutta museon normaali pääsymaksu.

Miten varautua oikeudellisesti sairauteen ja vanhuuteen? Työpaja B alkaa Pohitullin koululla to 28.9. klo 14 (kurssi täynnä).

UUDENKAUPUNGIN SEURAKUNNAN VAIHEITA
Vakka-opiston järjestämällä luennolla tutustutaan Uudenkaupungin seurakunnan vaiheisiin kaupungin perustamisesta nykypäivään. Miten vasta perustettu kaupunki sai seurakuntansa? Miten ympäröivien maaseutupitäjien vaiheet kietoutuvat yhteen kaupungin seurakunnan historian kanssa? Miten seurakunta on eri aikoina näkynyt kaupungin katukuvassa ja elämässä?
FM Lauri Viinikkalan luento pidetään ti 26.9. klo 18 alkaen Viikaisten koulun auditoriossa. Luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä. Etukäteen voi ilmoittautua puh. (02) 8451 5266 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

PRESIDENTIT JA HUUMORI
Emeritusprofessori Timo Soikkasen luennolla ”Presidentit ja huumori” ryhmitellään Suomen presidentit huumorin ja huumorin käytön mukaan sekä kuvataan kunkin ryhmän erikoispiirteitä. Mukana on niin ironian käyttäjät kuin ”rutikuivat” jne. Presidenttien tavoista käyttää huumoria kerrotaan esimerkkejä kuten myös mille heidän piirteilleen, tavoilleen ja politiikalleen naurettiin.
Vakka-opiston järjestämä luento pidetään Laitilassa, Laitilan kaupungintalolla ke 27.9. klo 18. Luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä. Etukäteen voi ilmoittautua puh. (02) 8501 6273 tai (02) 8451 5266 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

MUSEOILTA – SOTA-AJAN UUSIKAUPUNKI
Museoillassa katsellaan museonjohtaja Mari Jalavan johdolla kuvia ja kuullaan tietoa, millaista oli elämä 1940-luvun Uudessakaupungissa, kun miehet olivat rintamalla. Alustus kestää noin tunnin, jonka jälkeen on mahdollisuus keskustella ja tutustua museon Uusikaupunkilaisten neljä vuosisataa -nimiseen juhlanäyttelyyn. Ei kurssimaksua, mutta museon normaali pääsymaksu 4 e peritään. Museoillan järjestävät yhteistyössä Uudenkaupungin museo ja Vakka-opisto ja se pidetään Wahlbergin museotalossa (Ylinenkatu 11) to 28.9. klo 18. Museoilta on osa Suomi100 –juhlavuoden ohjelmaa.

SUOMEA ULKOMAALAISILLE
Vakka-opiston suomen alkeiskurssit ulkomaalaisille ovat juuri alkaneet ja jatkoryhmä on alkamassa. Ilmoittaudu pian, mukaan mahtuu vielä. Varsinkin jatkoryhmään toivotaan vielä lisää innokkaita opiskelijoita. Alkeisryhmiä opettaa FM Terttu Viinikkala ja jatkoryhmää FM Sari Virtanen. Monistemateriaali. Ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot ryhmien kokoontumisajoista ja paikoista opiston sivuilla osoitteessa www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 02 8501 6273 / 02 8451 5266.

VIRON LYHYTKURSSEJA
Ensimmäinen kolmesta Vakka-opiston järjestämästä viron lyhytkurssista on alkamassa. Mukaan mahtuu vielä. Kurssi pidetään Pohitullin koululla 29.-30.9. (pe klo 17.30-20.00 ja la 10.00-14.15) ja se on tarkoitettu aivan vasta-alkajille. Opettajana on lehtori Riitta Kilkku. Monistemateriaali. Ilmoittautuminen mahdollisimman pian osoitteessa www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 02 8451 5266.

SUKU-JA HENKILÖHISTORIAN DIGITAALISET AINEISTOT, KUSTAVI – UUSI PÄIVÄ 23.9.
Aikatauluongelmista johtuen tämä Vakka-opiston kurssipäivä on siirtynyt viikolla ja pidetään siis KyläKonttorissa la 23.9 klo 9.20-15.30. Kurssilla perehdytään suku- ja henkilöhistorian kannalta keskeisiin digitaalisiin lähteisiin ja niiden käyttöön ja saatavuuteen. Tällaisia ovat mm. sanomalehtiarkistot, henkikirjat, maakirjat, tuomiokirjat, sotilasrullat ja useat tietokannat. Kurssi sopii niille, jotka haluavat edelleen kehittää harrastustaan, mutta sopii aloittelijallekin. Oman koneen voi ottaa mukaan. Erityiskurssi, ilm. 14.9. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai toimiston puh. (02) 8451 5266.

PUUN POLTTOKURSSI
Vakka-opisto järjestää yhteistyössä Warma-Uunit Oy:n kanssa kaikille kiinnostuneille suunnatun yhden illan tilaisuuden, jossa käydään toimitusjohtaja Vesa Salmisen ja kehityspäällikkö Aki Aarisen johdolla läpi erilaisia puun polttamiseen liittyviä kysymyksiä. Käsitellään seuraavia teemoja: oikeanlainen sytyttäminen, tehdaskierros, puhtaan palamisen polttotekniikka sekä tehokas polttotapa. Kurssi kokoontuu Warma-Uunit Oy:n tiloissa osoitteessa Lokalahdentie 1 tiistaina 26.9. klo 17-19.30. Kurssi on maksuton, ennakkoilmoittautuminen rajallisten tilojen takia. Kahvitarjoilu. Ilm. www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

OPISTON KURSSITOIMINTA KÄYNNISTYMÄSSÄ
Vakka-opiston tämän syksyn kurssitoiminta käynnistyy täydellä teholla lähiviikkoina. Alkamassa on kymmeniä, jopa muutamia satoja kursseja muutaman viikon sisällä. Kaikkia alkavia kursseja ei missään erikseen voida luetella. Varmista opiston ohjelmasta (joko netistä www.vakkaopisto.fi tai kotiin jaetusta paperiohjelmasta) milloin sinua kiinnostavat kurssit ovat alkamassa ja muista ilmoittautua mukaan –  kurssit eivät toteudu, jollei niille ole kurssikohtaiseen määräaikaan mennessä tullut riittävästi ilmoittautuneita. Alkavista kursseista ei tule ilmoittautuneille erillistä muistutusta, vaan kurssit alkavat ohjelmaan merkityn mukaisesti, jollei erikseen muuta ilmoiteta.