Jätevesi-illat Uudessakaupungissa ja Laitilassa

JÄTEVESI-ILLAT UUDESSAKAUPUNGISSA JA LAITILASSA

Vakka-opisto, Uudenkaupungin ja Laitilan Omakotiyhdistys ry ja Valonia kutsuvat Uudenkaupungin ja Laitilan seudun asukkaat ja mökkiläiset jätevesi-iltaan kuulemaan ajankohtaista asiaa jätevesien käsittelystä. Haja-asutusalueiden kiinteistöjen jätevesien puutteellinen käsittely ranta- ja pohjavesialueilla tulee kunnostaa viimeistään 31.10.2019 mennessä. Jätevedet on käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu haittoja ympäristöön tai vesistöön. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Mitä erilaisia jätevesijärjestelmiä on? Miten saunan pesuvedet puhdistetaan? Mitä ovat vähäiset jätevedet? Miten edetä remontissa? Mistä saa asiantuntija-apua?

Uudenkaupungin tilaisuus järjestetään ke 11.9. klo 18-20 Viikaisten koulun auditoriossa. Tilaisuudessa mukana: vesiasiantuntija Katariina Yli-Heikkilä Valoniasta sekä rakennustarkastaja Mika Pihlajaniemi ja vs. ympäristösihteeri Seija Niskala Uudenkaupungin kaupungilta. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Ei pääsymaksua!

Laitilan tilaisuus järjestetään ke 18.9. klo 18-20 kaupungintalon valtuustosalissa. Tilaisuudessa mukana: vesiasiantuntija Katariina Yli-Heikkilä Valoniasta sekä rakennustarkastaja Tapio Lindén ja ympäristösihteeri Tuija Kailaste Laitilan kaupungilta. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Ei pääsymaksua!