Koronarajoituksiin muutoksia alkaen 26.4., lisää kursseja voidaan järjestää lähiopetuksena sisällä tai ulkona

Päivitetty: 28.4.2021

Koronarajoituksiin muutoksia alkaen 26.4.

Varsinais-Suomi on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa, mutta kansalaisopistoa koskevia rajoituksia on alettu purkaa maaliskuun alusta lähtien. Ensimmäisenä puretaan lasten ja nuorten kurssitoimintaan kohdistuvia rajoituksia.

Opetusta voidaan järjestää seuraavalla tavalla:

  1. Vuonna 2007 tai myöhemmin syntyneille lapsille suunnattu kurssitoiminta järjestetään lähiopetuksena sisätiloissa.
  2. Vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneille lapsille ja nuorille suunnattu kurssitoiminta järjestetään Laitilassa lähiopetuksena sisätiloissa 26.4. alkaen, muissa osakaskunnissa vasta 1.5. alkaen. Lähikontakteja ei kuitenkaan sallita, vaan toiminta toteutetaan huolehtimalla riittävistä turvaväleistä. Kurssilaiset käyttävät kasvomaskeja koulujen maskisuositusten mukaan. Liikuntaharrastuksissa pukuhuoneiden käyttöä on vältettävä.
  3. Aikuisten osalta kurssitoiminta on sallittua ulkotiloissa 26.4. alkaen riittävillä turvaväleillä. Myös ulkona kasvomaskisuositus.
  4. Muut ryhmät jatkavat etäopetuksessa mahdollisuuksien mukaan.

Kurssilaisille tai heidän huoltajilleen ilmoitetaan mahdollisesta siirtymisestä lähiopetukseen (sisällä tai ulkona) tekstiviestein. Kursseille ilmoittautuneet saavat myös tiedon kurssien tai luentojen mahdollisesta peruuntumisesta tai etäopetusjärjestelyistä.