Koko opisto jatkaa etäopetuksessa helmikuun ajan

Päivitetty: 24.3.2021

Koko opisto jatkaa etäopetuksessa helmikuun ajan, myöskään lasten ja nuorten kurssit eivät palaa lähiopetukseen

Aiemmin ilmoitetusta poiketen, alle 20-vuotiaille suunnattu toiminta eli lasten ja nuorten kurssit eivät pääse palaamaan lähiopetukseen vielä viikolla 6. Aiempi ilmoitus joudutaan perumaan, koska koronavirustilanne heikkeni Laitilassa nopeasti. Laitilassa on käytössä tiukennetut koronarajoitukset 5.2.-19.2. (Laitilan kaupungin koronatiedote).

Viikolla 4 etäopetuksessa alkaneet lasten ja nuorten kurssit jatkavat etäopetuksessa. Myös aikuisten kursseilla etäopetus jatkuu, lisäksi joitain uusia kursseja alkaa etäopetuksessa. Opettajat ottavat kurssilaisiin yhteyttä etäopetusohjeista. Etäopetus jatkuu ainakin helmikuun loppuun asti. 

Kurssit, joilla etäopetuksen toteuttaminen ei ole mahdollista, alkavat tai jatkuvat heti, kun viranomaissuositukset sen sallivat. Aikaisintaan lähiopetus alkaa maaliskuun ensimmäisellä viikolla, tämä koskee sekä aikuisten että lasten kursseja. Lähiopetukseen palaamisesta ilmoitetaan tekstiviestillä opiskelijoille sen jälkeen, kun Vakka-opisto saa tiedon lähiopetukseen siirtymisestä.

Opiston toimistot Laitilassa ja Uudessakaupungissa palvelevat ainoastaan sähköisesti 19.2. asti (viikolla 8 toimistot hiihtolomailevat). Toimistojen yhteinen sähköpostiosoite on toimisto@vakkaopisto.fi. Puhelimitse saat yhteyden: 040 535 6822/ Laitila ja 050 420 5266 / Uusikaupunki.

Vakka-Suomen kansalaisopistossa noudatetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen koronaohjausryhmän ja koulutuksen järjestäjän (Laitilan kaupunki) koronaohjausryhmän antamia suosituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Suosituksia laadittaessa kuullaan myös U-Soten suosituksia, koska Vakka-opisto on alueellinen oppilaitos. Varsinais-Suomessa laajat koronarajoitukset jatkuvat ainakin 28.2. asti (Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote).

Kurssimaksuja ja niiden mahdollisia palautuksia siirtyvien kurssien osalta tarkastellaan myöhemmin, kun selviää, miten kevätlukukauden lähiopetus saadaan toteutumaan. Etäopetuksessa toimivien kurssien kurssimaksut noudattavat opinto-ohjelmassa ilmoitettua.