Tulevia historia- ja yhteiskunta-aiheisia luentoja ja meneillään olevia luentosarjoja

Tulevia luentoja Vakka-opistolla

SANANLASKUT KASVATUKSESSA
Vakka-opiston luennolla to 21.11. klo 18 Viikaisten koulun auditoriossa aiheena on kasvatuksen ja lapsuudessa kuultujen sananlaskujen suhde, josta kertoo FT Liisa Granbom-Herranen. Luento lähestyy 1900-luvun alun lasten kasvatusta elämäntarinoiden ja sananlaskujen kautta. Elämäntarinoissa on kuvauksia lapsuudessa kuullusta sananlaskuja sisältävästä puheesta ja muistelijoiden tulkintoja kuulemastaan. Usein mielikuvaan sananlaskuista liitetään ylevyys ja menneiden aikojen viestin symboliikka. Lapsi ei kuitenkaan tätä ennakko-odotusta tunne. Vasta aikuisena sananlaskuista etsitään mahdollisia vertauksia. Luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä tai ilmoittautumisen yhteydessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen.

MERELLISET ILLAT
Kansalaisopiston ja Uudenkaupungin Merihistoriallisen yhdistyksen järjestämät, suuren suosion saavuttaneet merelliset illat jatkuvat tuttuun tyyliin syksyllä. Illat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille merellisestä historiasta kiinnostuneille. Syksyn illat torstaisin klo 18-20 Kulttuurikeskus Crusellissa. Aiheet ja ajankohdat ovat seuraavat:
To 19.9. Juha Sahi: Riskien minimointia ja resurssien maksimointia vakkasuomalaisessa laivanrakennuksessa 1800-luvun toisella puoliskolla – Tutkimus laivanrakennusmestari J.H. Sotkan (1835-1914) yhteistyöverkostojen ja laivanrakennustoiminnan kehityksestä
To 17.10. Yrjö Kaukiainen: Aarrelaivat ja merkkitulet – Turunmaan ulkosaaristo 1700-luvulla.
To 14.11. Pirita Frigren: Suomalaisten merenkulkijoitten liikkuvuuden historia.
To 12.12. Johanna Pakola: Vaarallisilla vesilla – Salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella ja Alpo Tuurnala: Vanadis – Suomalaisfregatti maailmanhistorian tyrskyissä.