KURSSIMAKSUT

Puukkokurssit

Kurssimaksut ovat pääsääntöisesti lukuvuosikohtaisia, ainoastaan joillakin yksittäisillä lähinnä lapsille suunnatuilla kursseilla voidaan vielä käyttää lukukausimaksuja. Kurssimaksut ovat kurssi- ja opintopiirikohtaisia ja ne on mainittu kunkin kurssin kohdalla.

Kevätlukukaudella uudet, vuodenvaihteen jälkeen aloittavat opiskelijat maksavat jatkuvilla (koko lukuvuoden kestävillä) kursseilla puolet koko lukuvuoden maksusta.

Joihinkin kursseihin liittyvät materiaali- ja tarvikemaksut maksetaan yleensä käteisellä suoraan kurssin opettajalle, niitä ei siis opiston toimesta laskuteta jälkikäteen kurssimaksun tavoin.

Kurssimaksua ei palauteta, mikäli opiskelija itse lopettaa kurssin.

Kansalaisopisto pidättää oikeuden kurssimaksujen muutokseen.

Kurssimaksu ei yleensä kata oppimateriaaleja, kursseihin liittyviä retkiä eikä todistuksia.

Opiskelija voi yleensä osallistua kurssille maksutta yhteen kokoontumiskertaan. Poikkeuksena ovat mm. lyhyt- ja erikoiskurssit sekä kaikki atk-kurssit. Näiden kohdalla maksuvelvoite astuu voimaan heti ensimmäisellä osallistumiskerralla. Nämä poikkeukset on mainittu kurssitiedoissa tunnuksella LYHYTKURSSI tai ERITYISKURSSI.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksu maksetaan ensisijaisesti verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli verkkomaksu ohitetaan, lähetetään kurssista automaattisesti lasku myöhemmin kotiin. Lasku lähetetään jonkin ajan kuluttua kurssin alkamisesta. Mikäli haluat maksaa kurssin Smartum-seteleillä, on kurssimaksu maksettava 14 vuorokauden sisällä kurssin alkamisesta (poikkeuksena lyhytkurssit, jotka maksetaan ennen kurssin alkua). Smartum Seteleitä otetaan vastaan opiston toimistoissa. Sähköisillä maksutavoilla maksaminen tapahtuu netti-ilmoittautumisen yhteydessä. Tällaisia maksutapoja ovat mm. Smartum Saldo, SporttiPassi tai KulttuuriPassi. Laskutuksen jälkeen maksutapaa ei voi enää muuttaa. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät eräpäivän jälkeen perintäyhtiölle.

Luennolle voi ilmoittautua ennakkoon opiston nettisivujen kautta. ilmoittautumisen yhteydessä maksettu luentomaksu tekee luennolle saapumisesta sujuvaa. Yksittäisten luentojen maksut voi yleensä maksaa myös käteisellä paikan päällä.

Huom! Vakka-opistolla on oikeus periä 15 euron toimistomaksu, mikäli opiskelija jättää tulematta ilmoittautumalleen lyhytkurssille eikä peru osallistumistaan vähintään viisi päivää ennen kurssin alkamista.

Opintosetelikursseja eläkeläisille, työttömille ja maahanmuuttajille
Opetushallitus on myöntänyt Vakka-opistolle 17 000 euron määrärahan käytettäväksi opintoseteleihin lv. 2019-2020 aikana. Ohjelmassa on erityisiä opintosetelikursseja (merkitty ko. kurssin kohdalle), joille osallistuvat saavat automaattisesti 50 % alennusta normaalista, ohjelmaan merkitystä kurssimaksusta. Osastoissa opintosetelikurssit on jaettu suhteessa niissä toteutettavan opetuksen määrään. Kurssit on valittu huomioiden mahdollisimman hyvin Opetushallituksen määrittelemät kohderyhmät (työttömät, eläkeläiset, seniorit eli kaikki yli 63-vuotiaat, maahanmuuttajat sekä uutena kohderyhmänä oppimisvaikeuksia kokevat eli erityisryhmät) sekä opiston omat painopistealueet ja kehittämislinjaukset.