Uudenkaupungin rauhan juhlavuoden tapahtumia Vakka-opistolla

Päivitetty: 17.2.2021

Uudenkaupungin rauhan juhlavuoden tapahtumia Vakka-opistolla

Vakka-Suomen kansalaisopisto on mukana Uudenkaupungin rauhan juhlavuodessa. Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 300 vuotta Uudenkaupungin rauhan solmimisesta (1721). Rauhan juhlavuosi näkyy erityisesti Uudenkaupungin osaston toiminnassa keväällä ja syksyllä 2021.

Rauhan juhlavuoden luentoja

Tiistai 2.3. klo 18: Kansainvälinen rauhanturvaaminen ja kansallinen kertomus: 65 vuotta suomalaista rauhanturvaamista, luennoimassa VTT Jukka Pesu Turun yliopistosta.

Luento järjestetään verkkoluentona Zoom-alustalla. Ilmoittaudu ennakkoon 1.3. mennessä netissä tai puh. 050 420 5266. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin luentolinkki sekä ohjeet verkkoluennolle osallistumiseen. Luentomaksu on mahdollista maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai se voidaan laskuttaa jälkikäteen. 

Alkuvuonna 2021 pidettäväksi suunnitellut luennot on siirretty myöhempään ajankohtaan koronavirustilanteen takia. Seuraa tiedotustamme kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä uusista luentoajankohdista!

Rauha – Johdatus ideaalien, käytänteiden ja liikkeiden historiaan, luennoimassa professori Marko Lehti Tampereen yliopistosta, järjestetään loppukeväästä tai syksyllä 2021.

Sotien ja rauhojen historiaa Suomessa 1721-1809, luennoimassa professori Kirsi Vainio-Korhonen Turun yliopistosta, järjestetään syksyllä 2021.

Kurssitoimintaa

Ommellaan 1700-luvun vaatteet Rauhan juhlavuoteen!

Tule valmistamaan Uudenkaupungin rauhan juhlavuoden tapahtumiin sopiva asu Vakka-opiston kurssille. 1700-luvun vaatteiden ompelu -kurssi alkaa infotilaisuudella pe 5.3. klo 18-18.45. Info pidetään Pohitullin koululla tai koronatilanteen niin edellyttäessä verkossa (kurssilainen saa erilliset ohjeet verkko-osallistumiseen). Kurssin muut kokoontumiset ovat lauantaina 17.4., sunnuntaina 18.4. sekä lauantaisin 8.5. ja 15.5. klo 10-16 Pohitullin koululla. Infotilaisuudessa annetaan tarkempia tietoja kurssin toteutuksesta. Kurssilaisen on hyvä osata käyttää ompelukonetta ja omata perusompelutaidot. 

Kurssilla valmistettavat voivat olla kansallispukujen mallisia, mutta pelkistetympiä ja helppoja valmistaa. Pellava, villa ja puuvilla ovat sopivia materiaaleja ja esim. vanhoja pellava- ja puuvillalakanoita voi värjätä mieluiseksi. Kankaita voidaan hankkia myös yhteistilauksena. Ilmoittautumiset netissä tai puh. 050 420 5266. 

 

Lue lisää Rauhan juhlavuoden tapahtumista Uudenkaupungin kotisivuilta