Päivitetty: 1.8.2022

Kurssimaksut

 

Kurssimaksut ovat kurssi- ja opintopiirikohtaisia ja ne on opetusohjelmassa mainittu kunkin kurssin kohdalla erikseen. Kurssimaksut maksetaan lukukausittain.

Myös luennolle voi ilmoittautua ennakkoon opiston nettisivujen kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä maksettu luentomaksu tekee luennolle saapumisesta sujuvaa. Yksittäisten luentojen maksut voi yleensä maksaa myös käteisellä paikan päällä tai laskuttaa jälkikäteen.

Muistettavaa:

  • Kurssimaksua ei palauteta, mikäli opiskelija itse lopettaa kurssin.
  • Vakka-opistolla on oikeus periä 15 euron toimistomaksu, mikäli opiskelija jättää tulematta ilmoittautumalleen lyhytkurssille eikä peru osallistumistaan vähintään viisi päivää ennen kurssin alkamista.
  • Kurssimaksu ei yleensä kata oppimateriaaleja, kursseihin liittyviä retkiä eikä todistuksia. Joihinkin kursseihin liittyvät materiaali- ja tarvikemaksut maksetaan yleensä käteisellä suoraan kurssin opettajalle, niitä ei siis opiston toimesta laskuteta jälkikäteen kurssimaksun tavoin.
  • Kansalaisopisto pidättää oikeuden kurssimaksujen muutokseen.
  • Laskutuksen jälkeen maksutapaa ei voi enää muuttaa. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät eräpäivän jälkeen perintäyhtiölle, Taitoa Kuntaperintä Oy.

Maksutavat

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. 

  1. Kurssimaksu maksetaan ensisijaisesti verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä.
  2. Mikäli verkkomaksu ohitetaan, lähetetään kurssista automaattisesti lasku myöhemmin kotiin. Lasku lähetetään jonkin ajan kuluttua kurssin alkamisesta.
  3. Kurssit voi maksaa myös Sporttipassilla, KulttuuriPassilla tai SmartumillaTyösuhde-edut on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön eikä niillä voi maksaa esimerkiksi perheenjäsenten harrastuksia.  

Mikäli opisto joutuu perumaan kurssin, verkkopankissa jo maksettu kurssimaksu palautetaan, kun kurssilainen ilmoittaa pankkitilinnumeronsa opiston toimistoon. Huom! Smartumilla ja muilla työsuhde-eduilla maksettuja maksuja ei voida palauttaa, mikäli kurssi peruuntuu. Silloin maksu on käytettävä toiseen kurssiin. 

Smartum-ohje

Smartumista on käytössä kaksi maksuvaihtoehtoa: Smartum-setelit sekä Smartum-saldolla maksettava verkkomaksu. SmartumPay-mobiilimaksuja emme ota vastaan, koska niiden tiedot eivät välity kurssihallintajärjestelmäämme. Seteleillä maksaminen tapahtuu toimittamalla setelit ilmoittautumisen jälkeen Vakka-opiston toimistoihin kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta (poikkeuksena lyhytkurssit, jotka maksetaan ennen kurssin alkua)Smartum-saldolla maksaminen onnistuu vain netti-ilmoittautumisen yhteydessä.   

Huom! Sporttipassi-, KulttuuriPassi– ja Smartum-maksuihin siirrytään ilmoittautumisen vahvistussivulla olevista ikoneista, älä siis klikkaa kohdasta ”Siirry maksamaan”.   

Tutustumiskäynti opiston kursseilla

Opiskelija voi yleensä osallistua kurssille maksutta yhteen kokoontumiskertaan. Poikkeuksena ovat mm. lyhyt- ja erikoiskurssit sekä kaikki atk-kurssit. Näiden kohdalla maksuvelvoite astuu voimaan heti ensimmäisellä osallistumiskerralla. Nämä poikkeukset on mainittu kurssitiedoissa tunnuksella ”lyhytkurssi” tai ”erityiskurssi”. Tullessasi tutustumaan kursseille, ilmoittaudu silti normaalisti.

Opintosetelikursseja eläkeläisille, työttömille ja maahanmuuttajille

Opetushallitus on myöntänyt Vakka-opistolle 11 500 euron määrärahan käytettäväksi opintoseteleihin lv. 2022-2023 aikana. Ohjelmassa on erityisiä opintosetelikursseja (merkitty ko. kurssin kohdalle), joille osallistuvat saavat automaattisesti 50 % alennusta normaalista kurssimaksusta – valmiiksi alennettu hinta on merkitty opetusohjelmaan. Osastoissa opintosetelikurssit on jaettu suhteessa niissä toteutettavan opetuksen määrään. Kurssit on valittu huomioiden mahdollisimman hyvin Opetushallituksen määrittelemät kohderyhmät (työttömät, eläkeläiset, seniorit eli kaikki yli 63-vuotiaat, maahanmuuttajat sekä uutena kohderyhmänä oppimisvaikeuksia kokevat eli erityisryhmät) sekä opiston omat painopistealueet ja kehittämislinjaukset.