Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Tärkeä tiedote! 

Vakka-opiston lähiopetus on ollut keskeytettynä 13.3.2020 lähtien koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kansalaisopistoa ja sen tiloja koskevat rajoitukset päättyvät 13.5.2020.

Opiston päätoiminen henkilökunta jatkaa työskentelyä etänä normaalien työaikojen puitteissa eli palvelemme jatkossa sähköisesti. Toimiston sähköpostiosoite on toimisto@vakkaopisto.fi. Koko henkilökunnan yhteystiedot löytyvät opiston kotisivuilta.

Opistoa hallinnoivan Laitilan kaupungin ajankohtainen tiedotus aiheesta on keskitetty Laitilan kotisivulle www.laitila.fi

Tautitilanne muuttuu jatkuvasti ja myös kunnallisten ja valtiollisten viranomaisten ohjeistus asian suhteen elää. Opisto tiedottaa toimintaa koskevista muutoksista niin pian kuin se viranomaisten ohjeistuksen puitteissa on mahdollista. Pyydämme opiskelijoiltamme ja opettajiltamme kärsivällisyyttä ja kehotamme jokaista huolehtimaan omasta ja toisten terveydestä.

 

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kursseille onnistuu kaikkein helpoiten opiston nettisivujen kautta, www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Myös puhelimitse ja toimistoissa käymällä voi ilmoittautua (ei sähköpostitse). Toimistojen puhelinnumerot:  Laitila puh. 040 535 6822, Uusikaupunki puh. 050 420 5266. Aukioloajat: ma-to klo 9-16, pe klo 9-15. Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa. Vain ilmoittautumalla voit varmistaa oman kurssipaikkasi uusilta kursseilta.

Laitila

Opiston toimisto palvelee sähköisesti, sähköposti toimisto@vakkaopisto.fi, puh. 040 535 6822. Kesäkursseille ilmoittautumiset sähköisesti www.vakkaopisto.fi/ilmoittauminen tai soittamalla toimiston puhelimeen.

Liikutaan yhdessä omissa kodeissa –jumppatuokiot Laitila tv:ssä. Kaikille sopivaa liikuntaa on tarjolla kaksi kertaa viikossa. Lähetykset Laitila tv:ssä tiistaisin klo 9.30-10 ja torstaisin klo 15-15.30 viiden viikon ajan (12.5.-9.6.). Liikunnan ohjaa Katja Kataja ja Emilia Andersson. Liikunta sopii niin ikäihmisille kuin esim. etätöissä olevalle taukojumpaksi. Tervetuloa mukaan!

 Saimme tarjolle liikunnan kesäkursseja:

Kursseilla huomioidaan poikkeusolot ja kurssilaisia ohjeistetaan asiasta. Kursseilla käytetään vain omia välineitä, ja etäisyyttä toisiin kurssilaisiin ja opettajaan pidetään riittävästi. Emme valitettavasti voi ottaa kursseille mukaan riskiryhmiin kuuluvia. Opettajana Katja Kataja.

Kesän kevyempi kuntojumppa A

Ma 1.6.-22.6. klo 17.30-18.25, kurssimaksu 12 e, Jäähallin nurmikko

Erityisesti niska-hartia-selkä alueelle kohdistettu, joka miehen ja naisen keppijumppa suomi-iskelmän tahtiin. Voit tehdä oman kuntosi mukaan. Oma keppi mukaan. Kelin mukainen varustus, jumppamatto ja vesipullo.

Kesän tiukempi kuntojumppa
Ma 1.6.-22.6. klo 18.30-19.30, kurssimaksu 12 e, Jäähallin nurmikko

Monipuolista lihaskuntoa sekä sykkeen nostatuksia. Vauhdikkaampaa musiikkia tsemppaamaan suoritusta. Jumppamatto ja juomapullo.

Kesän kevyempi kuntojumppa B

Ke 3.6.-24.6. klo 10-11, kurssimaksu 12 e, Jäähallin nurmikko

Sama kuvaus kuin yllä Kevyempi kuntojumppa A.

Kesän kahvakuula

Ke 3.6.-24.6. klo 17.30-18.30, kurssimaksu 12 e, Jäähallin nurmikko

Alkuun lämmittelyjä ilman kuulaa ja kuulalla. Lihaskuntoa sekä tekniikkaharjoituksia aikaa vastaan. Loppuun lyhyet palauttavat venyttelyt.

Uusikaupunki

Opiston toimisto palvelee edelleen sähköisesti, sähköposti toimisto@vakkaopisto.fi, puh. 050 420 5266.

Toukokuulle suunniteltu kädentaitojen retki Katanpään linnakesaarelle on siirretty syksyyn, uusi retkipäivä on to 10.9. Lisätietoja ja ilmoittautuminen www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266.

Vakka-opisto palaa kesäkuussa lähiopetukseen aluksi ulkotiloissa muutamien kesäkurssien merkeissä.  

Puutarhapiiri “retkeilee” Kuusiston Annen pihaan Tammioon (Urholantie 28) ke 3.6. klo 16-19. Kukin voi tulla itselleen sopivaan aikaan ja riittävän turvavälin pitäen keskustella kasveista muitten kanssa.  

Kesäkuussa on tarjolla liikunnan kesäkursseja Laitilassa, jäähallin nurmikolla. Mukana erilaisia kuntojumppia ja kahvakuulaa. Tunneilla käytetään vain omia välineitä ja pidetään riittävä etäisyys muihin osallistujiin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266.  

Myös kesäinen kehruupäivä järjestetään Laitilassa Kauppilan umpipihalla alun perin kevätohjelmassa ilmoitetun mukaisesti eli la 13.6. klo 10-16. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 5.6. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266. 

Lukuvuoden 2020-2021 opetusohjelmaa suunnitellaan parhaillaan ja syyslukukauden on tarkoitus käynnistyä useimpien kurssien osalta syyskuun puolessavälissä. Myös syyslukukaudella on mahdollisuuksia verkko-opintoihin.