Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Päivitetty: 25.5.2022

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kaikille kevään kursseille käynnissä.

Ilmoittaudu mihin vuorokauden aikaan tahansa netissä osoitteessa www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai soittamalla numeroihin 040 535 6822/Laitila tai 050 420 5266/Uusikaupunki toimiston aukioloaikoina.

Huom! Verkkokursseille ilmoittautuessasi, muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi. Saat ennen kurssin alkua osallistumisohjeet ja opetuslinkin sähköpostiisi.

Kurssimaksun voi maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa. Jos maksaminen ei tätä kautta onnistu, lähetämme kurssin alettua osallistujalle laskun.

Tarkemmat kurssitiedot nähtävissä opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai paperisesta opetusohjelmastamme. Paperisia opetusohjelmia on vielä saatavilla opiston toimistoista, kirjastosta sekä yhteispalvelupisteistä.

 

Korona

Koronavirustilanteen takia osalla opiston kursseista on pienennetty ryhmäkokoja tavanomaisesta. Kannattaa siis ilmoittautua ajoissa ja varmistaa sekä oma paikka kurssilla että kurssin toteutuminen. Myös varasijoille ilmoittautuminen kannattaa, sillä peruutuspaikkoja voi vapautua.

Koronavirustilanteen takia lähiopetukseen osallistuessa on tärkeää muistaa, että kursseille tai opiston tiloihin ei tulla sairaana tai oireisena. Jokaisen on myös huolehdittava hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, kädet on pestävä vähintään ennen ja jälkeen opetuksen. Myös käsidesiä on saatavilla. Vaikka ryhmäkokoja on pienennetty, kurssilaisten toivotaan myös kiinnittävän huomiota turvaväleihin sekä välttävän ylimääräistä oleskelua opiston tiloissa ennen ja jälkeen opetuksen.

Yleinen maskisuositus Varsinais-Suomessa on päättynyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja THL:n linjauksilla 22.4.2022. Jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Erityisesti rokottamattomien sekä niiden, joilla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista huolimatta kannattaa harkita maskin käyttöä edelleen.

Tarkempia tietoja:
Laitilan kaupungin koronalinjaukset
VSSHP:n koronatiedotteet
OKM:n ja THL:n ohje opetuksen järjestämiseen vapaan sivistystyön oppilaitoksissa 22.12.2021 lähtien

 

Laitila

Ilmoittautuminen opiston kursseille mihin vuorokauden aikaan tahansa netissä osoitteessa www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai soittamalla numeroihin 040 535 6822/Laitila tai 050 420 5266/Uusikaupunki toimistojen aukioloaikoina.

Ajantasaiset kurssitiedot löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Opiston toimistot Laitilan kaupungintalolla Ugissa Kräkin talolla ovat molemmat suljettu pe 27.5. koko päivän.

Lasten ja nuorten kuvataide- ja käsityökoulujen yhteinen kevätnäyttely Laitilan kirjastossa 10.5.-31.5. avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Riukuaidan valmistus kokoontuu la-su 28.-29.5. klo 10-16. Kurssin pitopaikka on Kaariaisissa ja tarkempi ajo-ohje ilmoitetaan kurssilaisille.

Tulevia kursseja ja tapahtumia:

Retki Kaariaisten mäkitupaan ma 6.6. klo 18-19
Kaariaisten mäkitupa on omassa lajissaan täysin ainutlaatuinen kohde Suomessa. Kaariaisten mäkitupa on ollut 1870-luvulta kahdeksanhenkisen perheen koti Mäkitupa-alueella. Retkellä mukana Ytönkorven kulttuuriseuran opas Katriina Kaitila-Karttunen, joka kertoo mäkituvasta ja sen historiasta.  Tavataan mäkituvalla osoitteessa Kaariaisten mäkitupa, Väliläntie 17, Laitila. Kurssin hinta 6 €. Ilm. 30.5. mennessä puh. 040 535 6822 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Kesätekemistä koululaisille
Koululaisten kesäkuvis 1 ja 2
Koululaiset pääsevät kesän aluksi piirtämään, maalaamaan, muovailemaan sekä tekemään veistoksia paperimassasta. Käytetään omaa mielikuvitusta sekä mallia. Omat eväät mukaan! Kesäkuvis 2-ryhmässä vielä vapaita paikkoja: Ke 15.6.–pe 17.6. klo 10-14. Paikkana on opiston kuvataideluokka Varppeen koulun kellarissa. Kurssin hinta: 25 € (sis. tarvikemaksun). Lyhytkurssi. Ilm. puh. 040 535 6822 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Koululaisten kesäkässää 1 ja 2 ”Yökylässä” -teemalla mm. painetaan kangasta, ommellaan ja huovutetaan. Ota iloinen mieli ja omat eväät mukaan! Kesäkässää 2-ryhmässä vielä vapaita paikkoja: Ma 13.6.–ke 15.6. klo 10-14. Paikkana on opiston käden taitojen luokka Varppeen koulun kellarissa. Kurssin hinta: 25 € (sis. tarvikemaksun). Lyhytkurssi. Ilm. puh. 040 535 6822 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Uusi maalauskurssi: Suomen kuvataiteen päivä: Taidemaalausta sisä- ja ulkotiloissa
Maalataan taideteoksia, jotka ilmentävät omaa persoonallisuutta omavalintaisen tyylisuunnan ja maalaustekniikan kautta. Alustus aiheeseen, havaintomateriaalia ja opastusta oman luovan jäljen löytämiseen tai vahvistamiseen. Myös vasta-alkajille. Kurssi kokoontuu la-su 9.-10.7. klo 10-16 Walon talolla, Koulutie 16 b. Akryyliväriä ja maalauspohjia voi tarvittaessa ostaa paikan päällä. Omat eväät mukaan. Kurssin opettajana toimii kuvataitelija, FM Ulla Kivimäki. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Laitilan Kulttuuriseura Walon kanssa. Lyhytkurssi. Kurssin hinta 22 €. Ilm. 28.6. mennessä puh. 040 535 6822 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Pyhäranta

Uusikaupunki

Ilmoittautuminen opiston kursseille vuorokauden ympäri netissä  www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai soittamalla toimistoon 050 420 5266/Uusikaupunki tai 040 535 6822/Laitila niiden aukioloaikoina.

Ajantasaiset kurssitiedot löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Opiston toimistot Ugissa Kräkin talolla ja Laitilassa kaupungintalolla ovat molemmat suljettu pe 27.5. koko päivän.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely kulttuurikeskus Crusellissa on päättynyt. Töitä voi hakea pois opiston toimistosta Kräkin talolta (Koulukatu 7, 2. kerros) toimiston aukioloaikoina.

Uusi maalauskurssi Laitilassa: Suomen kuvataiteen päivä: Taidemaalausta sisä- ja ulkotiloissa
Maalataan taideteoksia, jotka ilmentävät omaa persoonallisuutta omavalintaisen tyylisuunnan ja maalaustekniikan kautta. Alustus aiheeseen, havaintomateriaalia ja opastusta oman luovan jäljen löytämiseen tai vahvistamiseen. Myös vasta-alkajille. Kurssi kokoontuu la-su 9.-10.7. klo 10-16 Laitilassa Walon talolla, Koulutie 16 b. Akryyliväriä ja maalauspohjia voi tarvittaessa ostaa paikan päällä. Omat eväät mukaan. Kurssin opettajana toimii kuvataitelija, FM Ulla Kivimäki. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vakka-opiston ja Laitilan Kulttuuriseura Walon kanssa. Lyhytkurssi. Kurssin hinta 22 €. Ilm. 28.6. mennessä puh. 040 535 6822 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Paperiseen opetusohjelmaan on painamisen jälkeen tullut muutama muutos, korjaukset löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi kohdasta Opetus.

Taivassalo

Kustavi

Vehmaa

Etäopetus

Muista ilmoittautua mukaan saadaksesi osallistumislinkin! Linkki lähetetään osallistujan sähköpostiin, joten muistathan kirjoittaa sähköpostiosoitteesi oikein järjestelmään. Vinkkejä opiskeluun verkossa löydät ”Näin opiskelet verkossa” sivultamme. Pääset sivulle myös painamalla tätä linkkiä Näin opiskelet verkossa.

Kevään etäopetuksen tiedot julkaistaan paperisessa opetusohjelmassa joka jaetaan toimialueen talouksiin Postin mukana torstaina 30.12., netissä kurssitiedot julkaistaan alkuviikolla 51.