Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Päivitetty: 2.2.2023

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kursseille on käynnissä.

Ilmoittaudu mihin vuorokauden aikaan tahansa netissä osoitteessa www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai soittamalla numeroihin 040 535 6822/Laitila tai 050 420 5266/Uusikaupunki toimiston aukioloaikoina.

Huom! Verkkokursseille ilmoittautuessasi, muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi. Saat ennen kurssin alkua osallistumisohjeet ja opetuslinkin sähköpostiisi.

Kurssimaksun voi maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa. Jos maksaminen ei tätä kautta onnistu, lähetämme kurssin alettua osallistujalle laskun.

Tarkemmat kurssitiedot nähtävissä opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai paperisesta opetusohjelmastamme. Paperisia opetusohjelmia on vielä saatavilla opiston toimistoista, kirjastosta sekä yhteispalvelupisteistä.

Paperiseen opetusohjelmaan on painamisen jälkeen tullut muutama muutos, korjaukset löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi kohdasta Opetus.

Laitila

Ilmoittautuminen opiston kursseille mihin vuorokauden aikaan tahansa netissä osoitteessa www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai soittamalla numeroihin 040 535 6822/Laitila tai 050 420 5266/Uusikaupunki toimistojen aukioloaikoina.

Ajantasaiset kurssitiedot löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Paperiseen opetusohjelmaan on painamisen jälkeen tullut muutama muutos, korjaukset löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi kohdasta Opetus.

Makuja maailmalta iltapalan merkeissä to 2.2. klo 17-19.30 Kappelimäen koulun kotitalousluokassa. Aiheena Slovakia. Ilmoittautua voi myös paikan päällä.

Kaivolan kesäteatteri, ensimmäinen kokoontuminen su 5.2. klo 13 Varppeen koululla. Ryhmä täynnä.

Uusi luento: Astetta alemmas – näin voit säästää sähköä, yhteistyössä Laitilan ympäristöyhdistyksen kanssa Laitilan kirjaston Monikko-tilassa ma 6.2. klo 18. Energia-asiantuntija Liisa Harjula Valoniasta esitelmöi, vapaa pääsy.

 

Tulevia kursseja, muista ilmoittautua, että kurssit toteutuvat:

Hengellisen kevyen musiikin lauluryhmä la 11.2. klo 11-12.30 alkaen Padon yhteistalolla. Ilm. 3.2. mennessä.

Kevätkääryleitä ja panang currya ma 13.2. klo 17.30-20.30 Kappelimäen koululla. Ilm. 6.2. mennessä.

Puutarhapiiri, Laitila aloittamassa ti 14.2. klo 17.30 Varppeen koululla, ilm. 7.2. mennessä.

Luento: Mauno Koiviston Turun vuodet, emeritusprofessori Timo Soikkanen luennoi, luento Laitilan kaupungintalolla ma 13.2. klo 18, ilm. etukäteen puh. 040 535 6822 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen, mitä kautta voi myös maksaa luentomaksun 6 e.

 

Uusikaupunki

Ilmoittautuminen opiston kursseille vuorokauden ympäri netissä  www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai soittamalla toimistoon 050 420 5266/Uusikaupunki tai 040 535 6822/Laitila niiden aukioloaikoina.

Ajantasaiset kurssitiedot löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen

Paperiseen opetusohjelmaan on painamisen jälkeen tullut muutama muutos, korjaukset löytyvät opiston nettisivuilta www.vakkaopisto.fi kohdasta Opetus.

Pyhämaan perinnepiiri Pyhämaan Nuorisoseurantalolla to 2.2. klo 13-14.45. Ottakaa mukaan jokin käsityö tai käsintehty esine, josta osaatte kertoa, kuka sen on tehnyt tai muuta historiaa.

Kokataan thaimaalaisittain jatko 1 -yhden illan lyhytkurssi kokoontuu to 2.2. klo 17.30-20.30 Yhtenäiskoulun modulikotitalousluokassa Pohitullin koulun alapihalla. Materiaalimaksu käteisellä suoraan opettajalle. Vielä mahtuu mukaan, ilm. www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266.

Taide osaksi elämää ei kokoonnu pe 3.2. Seuraava kokoontuminen pe 10.2. klo 14.15. Kräkin talon 2. krs.

Eläkeläisille älypuhelimen alkeiskurssi alkaa Kräkin talolla (Koulukatu 7, 2. krs) ma 6.2. klo 10-13.15. Vielä muutama vapaa paikka, ilm. pikaisesti www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266.

Ugin perinnepiiri Wahlbergin museotalossa ma 6.2. klo 13. Aiheena: Kauko Isotuvan esitys puumerkeistä.

Makuja maailmalta iltapalan merkeissä -ilta ma 6.2. klo 17-19.30, paikkana MLL:n Ipana-Messi Rantakatu 15, Uki. Ilm. etukäteen, rajoitettu osallistujamäärä tilojen puolesta. Illan aiheena kurdilainen iltapala.

Suolisto terveeksi- hyvinvointi-ilta kokoontuu ma 6.2. klo 17 Kräkin talo 2 krs. 6 € luentomaksun voi maksaa käteisellä paikan päällä. Iltaan on pitänyt ilmoittautua ennakkoon, ryhmä täynnä.

Luento: Augusta Olsson, uusikaupunkilainen valokuvaaja, Mari Jalava luennoi Kräkin talon 4. krs ti 7.2. klo 18, ei luentomaksua.

Ikis-luennolla 8.2. aiheena Suomalainen arvomaailma, ajan henki ja yhteiskunnallinen muutos. Etäluennon pitää VTT, itsenäinen tutkija Martti Puohiniemi. Etäluento Kräkin talolla ke 8.2. klo 14. Kurssimaksun 5 €/kerta voi maksaa myös paikan päällä.

Puutarhapiiri ke 8.2. klo 18 CoWorking ja etätyötila Messissä. Aiheena: Kaikenlaiset kasvatusalustat.

Merellinen ilta to 9.2. klo 18 kulttuurikeskus Crusellissa. Otto Latvan aiheena Tove ja meri.

Huopalaukku -lyhytkurssi tulossa la-su 11.-12.2. klo 10-16 Kräkin talon 2. krs. Ilm. mukaan 3.2. mennessä.

 

Tapahtumia ja tulevia luentoja (muista ilmoittautua):

Kieliä opiskelemaan?
Vakka-opiston kielten kursseille ehtii vielä mukaan! Varsinkin pieniin ryhmiin toivotaan lisää opiskelijoita. Tarjolla on suomea maahanmuuttajille, ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa, venäjää, espanjaa, italiaa, tukiviittomia, kreikkaa ja ukrainaa. Tarkempia tietoja Päiviltä (paivi.ruusuvuori@vakkaopisto.fi tai puh. 044 585 3100). Ilmoittautuminen opiston nettisivuilla www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen   

Luento: Augusta Olsson, uusikaupunkilainen valokuvaaja
Luennolla käydään läpi uusikaupunkilaisen, pitkän valokuvaajan uran tehneen Augusta Olssonin elämää 1800-luvun lopusta 1900-luvun puoliväliin saakka. Luennolla katsotaan myös runsaasti Augusta Olssonin ottamia valokuvia: kaupunkikuvia, tapahtumakuvia, ihmiselämän eri vaiheisiin liittyviä henkilökuvia ja eläinkuviakin. Ilta järjestetään Uudenkaupungin museon ja Vakka-opiston yhteistyönä, ei luentomaksua.
Museonjohtaja Mari Jalavan luento Vakka-opiston tiloissa Kräkin talon 4. kerroksessa (Koulukatu 7, Uki) ti 7.2. klo 18.

Ikis-luennolla 8.2. aiheena Suomalainen arvomaailma, ajan henki ja yhteiskunnallinen muutos
Vakka-opisto järjestää yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston kanssa Ikis-videoluentosarjan, jossa asiantuntijat käsittelevät eri aiheita suoran videoyhteyden välityksellä. Ikis eli Ikääntyvien yliopisto on kaikille avointa toimintaa, johon voi osallistua iästä tai taustasta riippumatta. Luentosarjaa seurataan kevätlukukaudella yht. 8 kertaa opiston tiloissa Kräkin talolla Ugissa keskiviikkoisin klo 14-16. Ke 8.2. klo 14 aiheena on Suomalainen arvomaailma, ajan henki ja yhteiskunnallinen muutos. Aiheesta luennoi VTT, itsenäinen tutkija Martti Puohiniemi. Kurssimaksun 5 €/kerta voi maksaa myös paikan päällä.

Puun polttokurssi
Vakka-opisto järjestää yhteistyössä Warma-Uunit Oy:n kanssa kaikille kiinnostuneille suunnatun yhden illan tilaisuuden, jossa käydään läpi erilaisia puun polttamiseen liittyviä kysymyksiä. Illan aikana käsitellään mm. seuraavia teemoja: 1. Polttopuiden teko, osto ja säilytys. 2. Tulisijan käyttöönotto pitkän tauon jälkeen ja sytyttäminen yleensä. 3. Puhdas ja tehokas palaminen. 4. Puiden lisäysvaihe ja lämmityksen lopettaminen. 5. Tulisijan huolto ja yleiset paloturvallisuusasiat tulisijan käytössä. Kysymyksiä omaan tulisijaan, hormiin tai niiden käyttötapoihin liittyen voi esittää missä vaiheessa tahansa!
Kurssi kokoontuu ti 14.2. klo 18-19.30 Vesa Salmisen johdolla Warma-Uunit Oy:n tiloissa osoitteessa Lokalahdentie 1. Kurssi on maksuton, ennakkoilmoittautuminen rajallisten tilojen takia 6.2. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266. Kahvitarjoilu.

Improvisaatiokurssi aikuisille
Vakka-opiston kuuden kerran lyhytkurssilla harjoitellaan improvisaatioteatterin perusteita teatteri-ilmaisun ohjaaja Nunu Ahtiaisen johdolla. Tehdään erilaisia läsnäolo- ja vuorovaikutusharjoitteita, irrotellaan ja annetaan mielikuvituksen lentää. Tutustutaan tapoihin luoda roolihahmo, improvisoidaan tarinoita ja lyhyitä kohtauksia erilaisilla tekniikoilla. Et tarvitse aiempaa kokemusta. Mukaan utelias mieli, vesipullo sekä mukavat vaatteet. Ensimmäinen kokoontuminen ti 28.2. klo 19-20.45 SiHyn Demotilassa (Pohjoistullikatu 11). Ilmoittaudu mukaan 16.2. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266.

 

Pyhäranta

Suolisto terveeksi –lyhytkurssi to 2.2. klo 17.30-19.30 Rohdaisten koululla – mukaan ehtii vielä ilmoittautua.

Taivassalo

Kustavi

Kustavin kylät perinnepiiri KyläKonttorissa pe 20.1. klo 13-15, aiheena kylien erityispiirteet.

Vehmaa

Vehmaan Avoin tietotekniikka- ja älylaitepaja käynnistyy ke 18.1. klo 17.00. Seuraavat kokoontumiskerrat ovat: 1.3., 29.3. ja 26.4. Ota tarvittaessa oma laite mukaasi mutta harjoitella voi myös opetuskoneiden kanssa. Kurssimaksu maksetaan käteisellä paikan päällä.

Etäopetus

Muista ilmoittautua mukaan saadaksesi osallistumislinkin! Linkki lähetetään osallistujan sähköpostiin, joten muistathan kirjoittaa sähköpostiosoitteesi oikein järjestelmään. Vinkkejä opiskeluun verkossa löydät ”Näin opiskelet verkossa” sivultamme. Pääset sivulle myös painamalla tätä linkkiä Näin opiskelet verkossa.