Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kursseille onnistuu kaikkein helpoiten opiston nettisivujen kautta, www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Myös puhelimitse ja toimistoissa käymällä voi ilmoittautua (ei sähköpostitse). Toimistojen puhelinnumerot:  Laitila puh. 040 535 6822, Uusikaupunki puh. 050 420 5266. Aukioloajat: ma-to klo 9-16, pe klo 9-15. Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa. Vain ilmoittautumalla voit varmistaa oman kurssipaikkasi uusilta kursseilta.

LAITILA

Varppeen koulun pihalla tehdään korjaustoiminpiteitä muutamien seuraavien viikkojen aikana. Korjaustöiden aikana rakennukseen kulkeminen tapahtuu ainoastaan koulun pääovien kautta.

Laitilan toimisto kaupungintalolla on suljettuna tiistaina 19.11. koko päivän.

Tämän lukuvuoden aikana on tullut kuluneesi 100 vuotta kansalaisopistotoiminnan käynnistymisestä Vakka-Suomessa. Uudenkaupungin kansalaisopisto on perustettu 1919. Vakka-opistossa muistellaan ja juhlistetaan asiaa useissa eri tilaisuuksissa lukuvuoden varrella. Vakka-opisto kutsuu opiskelijat, opettajat ja opiston yhteistyökumppanit Pohitullin koululle Uuteenkaupunkiin kakkukahveille. Poikkea käymään ti 19.11. klo 15-19 sinulle sopivana ajankohtana tai kurssille saapuessasi. Illan aikana porvarisrouva Sanni Winter (Riitta Kilkku) muistelee Uudenkaupungin kansalaisopiston perustamisvaiheita. Klo 17 rehtorin tervehdys ja opiston musiikkiryhmän esiintyminen.

Huom! Luento Suomalainen merimies 1800-luvun merikirjallisuudessa (ti 19.11.) on peruuntunut!

Luento ruoan kulttuurihistoriasta kekristä jouluun to 21.11. klo 18 Laitilan kaupungintalolla. Luennoimassa FM Marja Tanhuanpää. Kekrilampaasta Lucian pulliin! Syyskauden ruokakulttuuriperinnettä. Tutuilla ruokaherkuilla on mielenkiintoinen historia. Luentomaksu 6 €.

Hopeaketjun alkeiskurssi viikonloppuna la 23.11. ja su 24.11. klo 10 Kappelimäen koululla, opettajana Annaleena Soini.

Huovutetut tontut –kurssi alkaa ti 10.12. klo 17.30 Kappelimäen koululla, opettajana Marita Karlsson.

UUSIKAUPUNKI

Ilmoittautuminen opiston kursseille jatkuu, joko netin kautta vuorokauden ympäri www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puhelimitse toimistojen aukioloaikoina (ma-to klo 9-16, pe 9-15). Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa. Muista ilmoittautua määräaikaan mennessä kursseille, joille aiot osallistua, jotta ne varmasti pääsevät alkamaan! Tarkista kurssien alkamisajankohta ohjelmatiedoista tai soittamalla toimistoon.

Poimintoja ohjelmasta:

Eläkeläisille tabletit tutuiksi (Android, Ipad) opiston atk-luokassa Pohitullin koululla ti 19.11. ja to 21.11. klo 9.30-12.45. Opettajana tietotekniikan opettaja Eero Ollikainen.

Merihistorian perinnepiiri kokoontuu poikkeuksellisesti ke 20.11. klo 18 hotelli Aquariuksen Waltikka-kabinetissa, EI to 7.11. Tuolloin aiheena Estonian onnettomuus, puhumassa merikapteeni Esa Mäkelä.

Infotilaisuus muistijoogasta ke 20.11. klo 18 Pohitullin koululla. Oletko kiinnostunut aivojen hyvinvoinnista? Muistijoogassa yhdistyy liike ja aivotyö, haastetaan samalla aivot ja rentoudutaan. Muistijoogan tavoitteena on pitää huolta muistista ja aivoterveydestä. Muistijoogaopettaja Saila Koivisto esittelee muistijoogaa ja siinä käytettävää Memomat-mattoa. Vakka-opisto järjestää kevätlukukaudella muistijoogakurssin, joka alkaa ma 27.1. Innostu ja tule mukaan kurssillekin! Infotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, vapaa pääsy.

Pyhämaan perinnepiiri to 21.11. klo 13 Kuivarauman VPK-talolla, katsellaan kuvia eri aiheista. Elisan leipää saatavissa.

Lokalahden perinnepiiri to 21.11. klo 18 seurakuntakoti Paanulassa, aiheena talvisota lokalahtelaisesta näkökulmasta, puhumassa Markku Vainio.

Luento Sananlaskut kasvatuksessa to 21.11. klo 18 Viikaisten koulun auditoriossa, luennoimassa FT Liisa Granbom-Herranen. Luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä tai ilmoittautumisen yhteydessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen.

Tee kotisivut ja ylläpidä blogiasi ilmaisella WordPress-ohjelmalla opiston atk-luokassa Pohitullin koululla la 23.11. ja 30.11. klo 10.30-15.15. Opettajana tradenomi Kai Åkerfelt. Kurssille mahtuu vielä osallistujia, joten ilmoittaudu puh. 050 420 5266 tai netissä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen.

Karjalainen perinnepiiri ti 26.11. klo 14 Pohitullin koululla, vietetään pikkujoulua puuroa syöden ja vaihtelevalla ohjelmalla.

Käsityökursseja Sihy-hankkeen Demotilassa (Pohjoistullikatu 11) marraskuussa. Myös lapset voivat osallistua aikuisen kanssa.  Ke 27.11. klo 17.30-20.30 huovutetaan tonttuja. Joulunodotus on mukava aloittaa tekemällä pieniä punanuttuja ja harmaapartoja talon väen touhuja tarkkailemaan. Illan aikana neulahuovutetaan veikeä tonttu ja halutessaan voi huovuttaa vielä pieniä jouluisia koristeita. Aikaisempaa huovutuskokemusta ei tarvita. Opettajalla on mukana kurssimateriaalia, joista materiaalimaksu käytön mukaan. Ilmoittaudu toimistoon puh. 050 420 5266 tai www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen.

Merihistorian perinnepiiri to 28.11. klo 18 Hotelli Aquariuksen Waltikka-kabinetissa, keskustellaan kalastuksesta, hylkeistä ja merimetsoista sekä Uudenkaupungin kalastuksen historia -teoksesta.