Ajankohtaista kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Päivitetty: 22.10.2020

Tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet

Huomio! Koronapandemia on Varsinais-Suomessa kiihtymisvaiheessa. Vakka-opiston opetustoiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena. Laitilan kaupunki on antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä käytettäväksi kaikissa tilanteissa ja tilaisuuksissa, joissa on enemmän kuin yksi ihminen paikalla. Tämä koskee henkilöstöä ja kurssilaisia. Perusopetusikäiset tai sitä nuoremmat lapset eivät kuulu maskisuosituksen piiriin.

 

Kursseille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kursseille onnistuu kaikkein helpoiten opiston nettisivujen kautta, ilmoittautuminen netissä on mahdollista vuorokauden ympäri. Myös puhelimitse ja toimistoissa käymällä voi ilmoittautua (ei sähköpostitse).

Myös kurssimaksun voi nykyään maksaa heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä omassa verkkopankissa. Vain ilmoittautumalla voit varmistaa oman kurssipaikkasi!

Toimistojen puhelinnumerot: 

Laitila puh. 040 535 6822

Uusikaupunki puh. 050 420 5266.

Aukioloajat:

Laitila: ma-ke klo 9-16 (lounasaika 12-13), muina aikoina sopimuksen mukaan

Uusikaupunki: ma-to klo 9-16, pe klo 9-15 (lounasaika 12-13)

Syyslukukauden käynnistyminen

Syyslukukauden on tarkoitus käynnistyä useimpien kurssien osalta lähiopetuksena syyskuun puolessavälissä. Useita lasten kursseja käynnistyy jo elokuussa. Myös syyslukukaudella on mahdollisuuksia verkko-opintoihin.

Koronavirustilanteen takia osalla opiston kursseista on pienennetty ryhmäkokoja tavanomaisesta. Kannattaa siis ilmoittautua ajoissa ja varmistaa sekä oma paikka kurssilla että kurssin toteutuminen. Myös varasijoille ilmoittautuminen kannattaa, sillä peruutuspaikkoja voi vapautua. Ajantasainen tiedotus koronaan liittyen löytyy opiston kotisivuilta. Mikäli lähiopetus joudutaan keskeyttämään eikä etäopetusta ole mahdollista järjestää, kurssilaisilta ei peritä täysiä kurssimaksuja.

Laitila   

Vakka-opiston syysnäyttely Kalannin kirjastossa 6.-30.10.2020 

Vakka-opiston vuoden ainoa näyttely järjestetään lokakuussa Kalannin kirjaston Raimon kammarissa. Näyttelyssä on mukana opiston kuvataideryhmien töitä Uudestakaupungista, Kalannista ja Laitilasta. Ryhmien opettajina ovat toimineet taiteilijat Riitta Lehto-Toivanen ja Juhani Nordman. Näyttely rakennetaan pe 2.10. iltapäivällä, minkä jälkeen siihen voi tutustua lokakuun ajan kirjaston aukioloaikoina eli ti 13-19, ke-pe 10-16. Tervetuloa! 

Suomea ulkomaalaisille / Finnish for foreigners

Ilmoittautuminen Vakka-opiston suomen kursseille suoraan opettajalle paivi.ruusuvuori@vakkaopisto.fi tai p. 044 585 3100. Enrollment for Finnish courses at Vakka-opisto directly to our language teacher paivi.ruusuvuori@vakkaopisto.fi or tel. 044 585 3100.

 

Poimintoja ohjelmasta

Oletko kiinnostunut eestin kielestä ja kulttuurista. Eesti Klubilla käsitellään Viron kulttuuriin ja kieleen liittyviä teemoja. Kokoontumiset joka lauantai opistotalolla (osoite  Urheilutie 5) klo 16-18 26.9. alkaen. Teretulemast kõigile, kes juba räägivad või on huvitatud eesti keelest ja kultuurist. Kohtume igal laupäeval rahvamajas (Opistotalo, Urheilutie 5, Laitila) kell 16-18.

Viime kevään suositut TV-jumpat uusintana Laitila TV:ssä tiistaisin 20.10-1.12. klo 9.30-10.00. TV-jumpassa jumpataan pääasiassa istuen ja jokainen voi tehdä liikkeet oman kuntonsa ja vointinsa mukaan. Jumpat ovat kaikille maksuttomia! Käyttäjämäärän seuraamisen vuoksi toivomme kuitenkin ilmoittautumista mukaan! Kaikkien osallistujien kesken arvotaan joka kuukausi pieni liikunnallinen tuote.

Zoom – Miten voin osallistua etäopetukseen? Kurssin jälkeen tiedät miten opiston tarjoamille verkkokursseille osallistutaan etänä. Uudessakaupungissa Pohitullin koululla pe 23.10.  klo 13-16 tai/ja pe 13.11. klo 13-16. Laitilassa ke 4.11 klo 17-20 tai/ja ma 9.11. klo 17-20 Kappelimäen koulun Mediateekissa.

Miten tehdään tietokoneen ja älypuhelimien siivous turhista tiedoista ja ohjelmista? Ovatko päivitykset omissa laitteissasi ajantasalla? Tule oppimaan miten pidät näistä asioista huolen Kappelimäen koulun Mediateekki –luokkaan torstaisin 29.10.-12.11. klo 17.00-20.00. välisenä aikana. Ilmoittaudu mukaan!

Älypuhelimen kertauskurssi (android, iphone) Kurssilla kerrataan älypuhelimen käyttöä ja käyttötapoja, lisäksi kerrataan älypuhelimien päivitysten ja tietoturvan ajan tasalla pitämistä, ohjelmien eli appien käyttöä, sekä niiden hallittua asentamista ja poistamista. Kappelimäen koululla tiistaisin 3.11.-17.11. klo 17.00-20.00. välisenä aikana.

Head reisi – matkailuviroa. Tule mukaan Vakka-opiston järjestämälle viikonloppukurssille 6.-7.11. opiskelemaan viron kieltä. Kurssilla harjoitellaan matkailussa ja erilaisissa asiointitilanteissa tarvittavaa kieltä. Kurssi soveltuu viron alkeita jo jonkin verran osaaville. Tunnit ovat pe 17.30-20.00 ja la 10.00-14.15, Varppeen koululla Laitilassa.

 

Luennot Laitilassa

Laitilan HINKU-toimet, missä mättää vai mättääkö missään? Ti 27.10. Klo 18.00-19.30

Mitä me voimme tehdä? Keskustelua ilmastonmuutoksen haasteista ja mahdollisuuksista. Mitkä ovat HINKU-kunnan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen tavoitteet ja toimet, nyt ja tulevaisuudessa. Luennoimassa ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Esineet kertovat, ke 18.11. klo 18.00-19.30

Mitä maasta kaivettu lusikka tai kirkon komeroissa pölyyntynyt kannu voivat kertoa entisajan elämästä? Mitä sellaista tietoa vanhat esineet tarjoavat, joita historian asiakirjalähteistä on turha etsiä? Arkeologien ohella myös muut menneisyydestä kiinnostuneet tarvitsevat esineitä. Luennolla perehdytään vakkasuomalaisten ja hieman kaukaisempien esimerkkien avulla siihen, miten esineet auttavat paremmin ymmärtämään menneisyyden arkea ja juhlaa. Luennoimassa FT Lauri Viinikkala. Luentomaksu 6€.

 

Pyhäranta

Lasten Ateljee Pikkupensselit 7-9 vuotiaat, Ihoden koulu, Ihoden kylätie 27 Merja Ala-Olla. Elämyksellinen tutustuminen värien ja erilaisten materiaalien maailmaan musiikin, tarinoiden ja mielikuvituksen vauhdittamana. Monipuolisesti kuvataiteen tekniikoita eri välineillä̈ piirustuksesta grafiikkaan ja maalaukseen sekä̈ kolmiulotteiseen muotoiluun. Poimimme ideoita taidehistoriasta, nykytaiteesta ja omasta ympäristöstämme.

Nuorten Ateljee Isot Pensselit 10-15-vuotiaat, Ihoden koulu, Ihoden kylätie 27 Merja Ala-Olla. Elämyksellinen tutustuminen värien ja erilaisten materiaalien maailmaan musiikin, tarinoiden ja mielikuvituksen vauhdittamana. Monipuolisesti kuvataiteen tekniikoita eri välineillä̈ piirustuksesta grafiikkaan ja maalaukseen sekä kolmiulotteiseen muotoiluun. Poimimme ideoita taidehistoriasta, nykytaiteesta ja omasta ympäristöstämme.

 

Uusikaupunki

Toimisto

Opiston toimisto Viikaisten koululla on auki ma-to klo 9-16, pe 9-15. Suosittelemme kuitenkin edelleen ensisijaisesti sähköistä asiointia. Uudenkaupungin toimiston puh. 050 420 5266. Toimiston yhteinen sähköpostiosoite on toimisto@vakkaopisto.fi. Mikäli asioit toimistolla, pesethän kädet ennen ja jälkeen vierailusi wc-tiloissa, suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä.

Syysnäyttely Kalannin kirjastossa

Opiston eri kuvataidekurssien syysnäyttely on esillä lokakuussa Kalannin kirjaston Raimon kammarissa. Mukana töitä Uudestakaupungista, Kalannista ja Laitilasta. Tervetuloa!

Suomea ulkomaalaisille / Finnish for foreigners

Ilmoittautuminen Vakka-opiston suomen kursseille suoraan opettajalle paivi.ruusuvuori@vakkaopisto.fi tai p. 044 585 3100. Enrollment for Finnish courses at Vakka-opisto directly to our language teacher paivi.ruusuvuori@vakkaopisto.fi or tel. 044 585 3100.

Poimintoja ohjelmasta:

Kulttuurikahvila ke 21.10. klo 18 Uudenkaupungin teatterin aulassa (Kullervontie 11). Näyttelijä Minna Bergström kertoo ajatuksistaan ja kokemuksistaan näyttelijän taipaleeltaan. Vapaa pääsy!

Merellinen ilta to 22.10. klo 18 Kulttuurikeskus Crusellissa, Tapio Koivukarin ja Jarmo Impolan aiheena “Pirtumiehet”.

Zoom – Miten voin osallistua etäopetukseen? Etäopetuksen ja -opiskelun harjoituskursseilla tutustutaan etäyhteysalusta Zoomin käyttöön. Kokoontumiset Uudessakaupungissa Pohitullin koululla opiston atk-luokassa pe 23.10. klo 13-16 TAI pe 13.11. klo 13-16 , Laitilassa Kappelimäen koulun mediateekissa ke 4.11 klo 17-20 TAI ma 9.11. klo 17-20. Kurssit ovat maksuttomia, mutta ilmoittauduthan ennakkoon!

Käsittele ja muokkaa videoita ilmaisohjelmalla kokoontuu opiston atk-luokassa Pohitullin koululla la 24.10 ja su 25.10. klo 10.30-15.15. Ilmoittaudu 16.10. mennessä, kurssilla on tilaa!

Design Sarandian sivellintussitekstauksen kurssi la 24.10. klo 11-14 Pohitullin koululla, kurssilla on tilaa!

Verkkokurssi British vs American alkaa ma 26.10. opiston Peda.net-alustalla osoitteessa www.peda.net/vk. Muista ilmoittaa sähköpostiosoite ilmoittautumisen yhteydessä, sillä kurssin aloitusohjeet toimitetaan sähköpostiin.

Mindfulness – voimavaroja arkeen ja stressinhallintaan alkaa ma 26.10. klo 18 Pohitullin koululla, vielä muutama paikka vapaana!

Sijoittamisen peruskurssi alkaa ma 26.10. alkaen klo 18 Viikaisten koululla. Huom! Ensimmäinen kokoontuminen lukion päädyssä ns. opiston luokassa (sisäänkäynti lukion ovesta), muut kokoontumiset Viikaisten auditoriossa.

Luento Vaellukset pohjoisessa ma 26.10. klo 18 Viikaisten koulun auditoriossa. Luennoimassa tietokirjailija Harri Ahonen. Luento järjestetään yhteistyössä Uudenkaupungin kirjaston kanssa. Luentomaksun voi maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai se kerätään paikan päällä.

Excelin kertaus- ja jatkokurssi ti 27.10.-17.11. klo 17.15-20.30 Pohitullin koululla opiston atk-luokassa. Ilmoittaudu 21.10. mennessä, kurssilla on tilaa!

Puutarhapiiri ke 28.10. klo 18 SiHy.n Demotilassa (Pohjoistullikatu 11). Huom. Demotila on kengätön tila, joten ota halutessasi tossut tai villasukat mukaan.

Luento Lounaissuomalaisia lauluja Ameriikan kultamailta: Arthur Kylander, Hiski Salomaa ja sukututkijan näkökulma ke 28.10. klo 18 Viikaisten koulun auditoriossa. Luennoimassa sukututkija Hannu Numminen. Luentomaksun voi maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai se kerätään paikan päällä.

Pyhämaan perinnepiiri to 29.10. klo 13 Nuorisoseurantalolla, Pyhämaantie 1076 (HUOM! Uusi paikka!). Katsotaan kuvia eri puolilta Pyhämaata.

Armchair Travelling – Nojatuolimatkailua to 29.10. klo 17.15 Viikaisten koulun auditoriossa (huom. Paikka vaihtunut painetussa opetusohjelmassa ilmoitetusta). Yliopisto-opettaja Annamari Konttinen Turun yliopistosta kertoo Japanista otsikolla “Experiencing Japan for the first time”. Kurssimaksu kerätään paikan päällä.

Merihistorian perinnepiiri to 29.10. klo 18 hotelli Aquariuksen Waltikka-/Wellamo-kabineteissa, Martti Auvinen puhuu Liberty- ja Victory-laivoista.

Ensiapu (EA1) päiväkurssi etäopetuksena ti 3.11. ja ke 4.11. klo 9-12.15 Teams-etäyhteyden kautta. Etäopetus käsittää 8 oppituntia yhteensä 16 tunnin kurssista. Loput kurssista suoritetaan vuoden 2021 puolella lähiopetuksessa tilanteen niin salliessa. Lähiopetuksen ajankohta sovitaan kurssilaisten kanssa joustavasti. Ainoastaan etäopetukseen osallistumalla on mahdollista kerrata hätäensiavun pätevyys. Muista ilmoittaa sähköpostiosoite, osoitetiedot sekä henkilötunnus ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittautumiset 27.10. mennessä.

Sushia edistyneille ke 4.11. klo 18-21 Viikaisten koulun kotitalousluokassa, ilm. 28.10. mennessä netissä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266, kurssilla on vielä tilaa!

Head reisi – matkailuviroa pe 6.11.- la 7.11. Varppeen koululla Laitilassa. Tunnit pe 17.30-20 ja la 10-14.15. Ilm. 26.10. mennessä netissä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266, kurssilla on vielä tilaa!

Kustavi

Elävän mallin piirtäminen KyläKonttorissa pe 6.11. ja la 7.11. klo 10-15, vielä muutama vapaa paikka (Huom! Aika vaihtunut!). Ilm. netissä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266.

 

Tervetuloa mukaan opiston syyslukukaudelle uudet ja vanhat kurssilaiset!