EUROOPAN UNIONI KOTISOHVALLA JA LÄHIKAUPASSA 2009-2010

“European collaboration on the living room sofa and in the neighborhood shop” – “Euroopan Unioni kotisohvalla ja lähikaupassa”

on Euroopan Parlamentin osarahoittama projekti, jonka yhteistyöpartnereina ovat Turun suomenkielinen työväenopisto, Auralan kansalaisopisto, Åbo svenska arbetarinstitut sekä Vakka-Suomen ja Salon kansalaisopistot. Asiantuntijana toimii turkulaisten ja turkulaistaustaisten EU-harrastajien perustama Schuman-seura ry. Projektin koordinaattori on Turun suomenkielinen työväenopisto.

Pyrkimyksenä on jakaa puolueetonta, luotettavaa tietoa Euroopan yhteisöstä ja parantaa sitä kautta varsinaissuomalaisen aikuisväestön EU-tietoisuutta ja eurooppalaista identiteettiä. Hankkeen toiminta-ajatuksena on teemavuoden – eli vuoden 2009 – aikana toteuttaa erilaisia EU:sta tiedottamiseen liittyviä tapahtumia. Näitä ovat juliste-, kuvataide- ja kädentaitonäyttelyt, EU-vaalipaneelit, seminaarit, luentosarjat jne. Toimintaa järjestellään kaikkien hankkeessa mukana olevien opistojen toiminta-alueella. Projekti käynnistyi vuoden 2009 alussa ja päättyy huhtikuun 2010 lopussa.