Päivitetty: 22.6.2020

FinEst Learning Bridge 2007

EU:n Interreg IIIA -rahoituksella toteutetun FinEst Learning Bridge -hankkeen keskeisenä tavoitteena oli Etelä-Suomen sekä Pohjois- ja Länsi-Viron kansalaisopistojen rajat ylittävän yhteistyön ja -toiminnan lisääminen. Mukana olevat kansalaisopistot toimivat pilottiopistoina laajemman verkoston luomiseksi.

Hankkeen keskeiset toimintatavat olivat: kansalaisopistoverkon ja yhteistyön tiivistäminen sekä yhteisen kehittämissuunnitelman laatiminen, henkilöstön vaihto-ohjelma, koulutusohjelma ja tiedottaminen. Hanketta johti Turun yliopisto ja virolaisena partnerina on Eesti Vabaharidusliit. Suomesta mukana ovat Salon kansalaisopisto, Turun suomenkielinen työväenopisto, Vakka-Suomen kansalaisopisto ja Varsinais-Suomen Viro-keskus. Virosta on mukana kansalaisopistot Kehrasta, Kohilasta, Kuressaaresta, Kärdlasta ja Tallinnasta.

Hankkeen puitteissa loka-marraskussa 2007 myös Vakka-opiston toimialueella järjestettiin opettajavaihtoon pohjautuen virolaisten opettajien johdolla mm. käden taitojen ja musiikin kursseja.